Отпушване на канали с вода под налягане

Отпушване на канали с вода под налягане в София

Проблемите с канализацията могат да бъдат различни, но от справянето с тях зависи спокойствието и уюта на дома или работния офис. Дори да живеете в ново жилище, рано или късно започват да се появяват течове или запушвания на ВиК тръбите. Нерядко ние не обръщаме достатъчно внимание на дребните проблеми с канализацията, докато те не се превърнат в опасни за живота или работата ни в жилищните помещения.

Запушванията на ВиК тръбите могат да се различават по своята степен, като тяхното своевременно диагностициране е особено важно за цялостното функциониране водопроводната система в сградата или помещението. Някои от нас се наемат сами да поправят канализацията в дома си, но ако проблемите се окажат прекалено големи, тогава е по-добре да се обърнете към специализирана фирма за извършване на подобни услуги.

 

Отпушване на канали с вода под налягане

 

Заснемане на запушванията с видеокамери

Тази дейност е свързана с видеодиагностициране на съществуващите запушвания във ВиК тръбите. Това се извършва със специална техника, при която се правят снимки на проблемните места в канализационната система. Всеки клиент на подобна фирма за ВиК услуги може да получи диск или друг дигитален носител, на който са заснети причините за неработещите тръби. Надеждните ремонтни дейности на канализационната система включват и отпушване на канали с вода под налягане.

Видеодиагностиката онагледява проблемите с канализационните тръби и няма да ви се налага да извършвате нежелани ремонти. Ако не се обърнете към професионална фирма за ВиК услуги, тогава съществува голяма вероятност да влошите проблема с течовете или запушванията.

Добрата новина е, че видеодиагностиката на водопроводната система пести не само пари и нерви, но се извършва за изключително кратко време. Професионалните ВиК специалисти ще ви дадат най-добрия съвет, който да реши проблема с нефункциониращата канализация.

 

Какво представлява услугата за видеодиагностика на ВиК системата?

При нея се използват специални камери за заснемане, установяващи точното място на проблема. Видеодиагностиката се извършва в тръби с размери от ф40 до ф1500 мм. Това ви решава до голяма степен проблемите с нежеланите ремонти, които доста хора извършват за да установят проблема на теча или запушването на канализацията вкъщи. Но има още един начин за профилактика на неработещата ВиК система, свързан с използването на вода под налягане.

 

Машина за отпушване на канали в София

При този метод се използва специална техника, подаваща вода под високо налягане. Това е т. нар. машина за отпушване на канали, която може да работи с капацитет от над 100 л. в минута. Налягането от 160 бара оказва изключително силен натиск върху запушванията. Качествената профилактика с машина за отпушване на канали гарантирано премахва всички натрупвания във ВиК системата. Другото предимство на машината за отпушване е, че благодарение на нея се промива вътрешността на тръбите, докато се почистят напълно от наслояванията.

Техниката за отпушване на канали с вода под налягане може да променя своята работа в доста голям диапазон. Има опции за увеличаване на мощността на машината. Това е особено удачно при сериозно запушване на канализацията. Увеличението на мощността се прилага, само ако проблемите с ВиК системата са сериозни и не могат да се отстранят с конвенционални методи.

Машината за подаване на вода под налягане може да работи с различни дюзи. Една част от тях се използват за отстраняване на по-стари проблеми с ВиК системата, докато други са предназначени за запушвания на тръбите в резултат от натрупване от попадане на пясък, корени и др.

 

Защо да изберете машинното отпушване на тръби с вода под налягане?

Услугата се извършва от доказани Вик специалисти, които гарантират за качеството на своята работа. Машинното отпушване на канализационни тръби с вода под налягане ви спестява от времето и нервите, които иначе бихте инвестирали в нежелан и ненадежден ремонт. Запушванията на водопроводната система не търпят отлагане, а вашият най-добър помощник при разрешаването на подобни проблеми е специализираната фирма за ВиК ремонти в София.