Отпушване на душ кабини, кухни, тераси

Запушванията са неприятни, където и в дома да се образуват. Ако сифонът на душ кабината ви се запуши, ако в мивката ви се задържа вода, ако при миене на терасата водата не се оттича, причината най-вероятно е запушване.

 

    Свържете се с Канал Експерт, без да отлагате!

 

Отпушване на душ кабини, кухни, тераси

 

Отпушване на сифон на душ кабина

Запушването на сифона става бързо, когато не се почиства от космите и те попадат в канала заедно с отпадните води. Изпуснато парченце сапун или дори частици от опаковки също допринасят за образуване на запушващ слой.

Ние разглобяваме сифона и почистваме всички елементи. След това сглобяваме отново и промиваме обилно.

Запушването може да се дължи и на неправилно инсталиране. Ако установим такъв проблем, коригираме инсталирането и възстановяваме оттичането на водата.

 

Отпушване на кухня

Запушването на мивката в кухнята е много чест проблем, както вероятно сте установили и вие. Причината е, че мивката поема всякакви отпадъци заедно с водата при миене. Тази мивка се използва най-интензивно и е най-много подложена на риск от замърсяване и образуване на запушващ слой.

Ние отстраняваме натрупаните в канала на кухненската мивка отпадъци и след това извършваме пълно промиване. Така и най-малките отпадъчета се отстраняват.

 

Отпушване на тераса

Терасата отдавна е допълнително помещение за отдих. Това означава, че се използва ежедневно и от цялото семейство. При хранене на терасата, пиене на напитки с приятели, дори хапване на лека закуска се отделят трошици и други отпадъци. Ако имате растения, частици от пръст и от листа също попадат на пода на терасата. При миене всички тези замърсяващи частици попадат в канала.

Почиствайте често пода на терасата и отстранявайте замърсяванията с прахосмукачка преди всяко миене на пода. Така ще предотвратите запушване.

Ако обаче забележите, че при поредното миене на терасата водата се оттича по-бавно, или изобщо не се оттича, време е да се обадите на Канал Експерт за отпушване на тераса.

 

Професионалното отпушване е много по-ефективно и безрисково

Както установяването на запушването, така и отстраняването му трябва да се извършат от специалист.

Обикновено при запушване на душ кабината, мивката в кухнята или сифона на терасата домашният майстор пробва всякакви домашни средства, като сода и оцет, както и препарати. Но така само можете да усложните ситуацията.

Домашните средства, като сода и оцет, помагат само при начално натрупване на запушващи отпадъчни частици. Препаратите съдържат силни химикали, които могат да повредят тръбите на канализацията. Освен това при реакцията на химикалите с мазнините се образува допълнително сапунена маса, която допълва запушващия слой.

Не се изкушавайте да пробвате сами отпушване, например със сода каустик. Тя е силно разяждаща не само за запушванията.

Ние първо разглобяваме сифоните и ги почистваме. При установяване на запушвания в тръбите достигаме до тях с професионални спирали с подходящи накрайници и разбиваме и извличаме натрупванията.

Важно е каналите да се промият основно отвътре, за да се отстранят дори най-малките остатъци от налепи. Всяко останало замърсяване е предпоставка за образуване на ново запушване.

 

    За отпушване на душ кабина, кухня или тераса се обадете на специалистите от Канал Експерт. С профилактично почистване и промиване ще се предпазите от рискове от запушвания и големи разходи за отстраняването им.