Отпушване на вертикални и хоризонтални щрангове

Запушване може да се прояви неочаквано, а може да усетите и признаците му отрано, когато водата вече не се оттича така бързо. Причината може да е запушване в хоризонтален щранг в пределите на дома ви, но може и да е образуван налеп и „тапа“ във вертикален щранг.

Определянето на точното място на запушването е задача за специалистите. Ние използваме методи за диагностика, с които не е необходимо къртене.

Колкото по-рано ни се обадите, толкова по-лесно ще бъде да отпушим съответния щранг. Спестете си грижи, време, големи щети и големи разходи! Обадете се на Канал Експерт при първи затруднения с оттичането.

 

Какво предлага Канал Експерт?

  • Професионална подмяна на хоризонтални и вертикални щрангове;
  • Извършваме подмяната с висококачествени тръби;
  • Отстраняваме аварии на водопроводната система;
  • Извършваме подмяна и на други елементи – батерии, тоалетни чинии, мивки;
  • Монтираме водомери;
  • Експресно изпълнение и професионализъм!

 

   За отпушване на хоризонтални и вертикални щрангове, бързо и качествено, позвънете на специалистите от Канал Експерт.

 

Отпушване на вертикални и хоризонтални щрангове

 

Отпушване на хоризонтални щрангове

Хоризонталните щрангове от канализацията са първите участъци, които са уязвими за запушване. Всякакви отпадъци от сапун, шампоан, мазнини, косми, дребни частици от храна преминават от мивката, ваната, душ кабината в хоризонталните щрангове. Там те могат да се насложат и да образуват запушващ слой.

Запушванията на вертикалните щрангове са по-чести, тъй като в тях се стичат отпадни води с различни отпадъци от отделните жилища. Количеството отпадъчни частици се увеличава и ако е изпуснат някакъв по-голям предмет, хигиенни материали или големи количества мазнини, запушването се образува много бързо.

За проверка на хоризонталните щрангове използваме ревизионните шахти. От тях предприемаме и отпушване, когато установим такова.

Хоризонталните щрангове на уличната канализация също могат да се запушат от всякакви отпадъци. Тогава отпадните води започват да се връщат в сградата и се стига до наводняване на мазета и гаражи. За проверката на щранговете от уличната канализация също използваме ревизионните шахти.

Първо отстраняваме отпадъците със специални спирали, за да освободим пътя за протичане. След това извършваме промиване със силна струя вода.

 

Отпушване на вертикални щрангове

Част от вертикалните щрангове отвеждат чистата вода до етажите, а друга част отвеждат отпадните води до уличната канализация. Вертикалните щрангове за отпадни води са уязвими за запушвания от различно естество.

На първо място, изхвърлените в канализацията дори малки количества мазнини, сапун, хигиенни материали, които не са се отложили по вътрешността на хоризонталните щрангове в дома, се пренасят до вертикалните щрангове заедно с отпадните води.

Всякакви предмети, изпуснати по невнимание в канализацията, особено от деца, засядат или в хоризонталните, или във вертикалните щрангове. Те също могат да причинят запушване, на етажа, на който са изпуснати, или по-надолу.

 

Освен отпушване може да се наложи смяна на части от тръбите

Ако запушването се дължи на разместване на тръби, при което са се образували пукнатини или счупване, се налага смяна на засегнатия участък от канализацията.

Смяна на тръби на уличната канализация може да се наложи по същите причини, както и ако  в тръбите са проникнали корени на дървета, които са повредили целостта на тръбите.

 

Заедно с отпушването можем да изпълним и други ремонти на водопроводната система и канализацията ви

Можете да съчетаете отпушването с подмяна на стари мивки, тоалетни чинии, батерии. Ние предлагаме и монтиране на водомери. Позвънете ни за комплексни услуги, бързо и на конкурентни цени!

 

    Свържете се с Канал Експерт за отпушване на вертикални и хоризонтални щрангове!