Отпушване и почистване на канали

Отпушване на канали е една от услугите, за които получаваме най-много поръчки. Това се дължи на ежедневните рискове от замърсяване и отлагане в каналите, на които е изложена канализацията на съвременните домове.

Нашите редовни клиенти редовно поръчват и профилактично почистване на канали, тъй като от собствен опит са разбрали, че профилактиката е най-добрата защита от запушване на канализация.

 

Отпушване и почистване на канали

 

Поръчайте отпушване на канали при първото съмнение за зараждащо се запушване

Важно е да ни се обадите бързо при първите признаци за запушване. Те са неприятна миризма, носеща се от канала, и забавяне на оттичането на водата.

Важно е да се вземат мерки отрано, защото вече натрупаното масивно запушване изисква много повече време и струва много повече, отколкото началното запушване.

Но и когато сте пропуснали етапа на първоначалното натрупване и установите, че водата не може да се оттича в канала, нашите специалисти ще се отзоват бързо на повикването ви и ще отстранят запушването. С машинно отпушване се справяме дори с вече натрупани солидни запушвания.

 

   Не губете време в опити да се справите сами. Всяко запушване крие риск от наводнение. А наводнението ще причини още щети. Спестете си всички неприятности, като се обадите на специалистите от Канал Експерт.

 

Диагностиката на мястото на запушване е много важна

За отпушването е важно да се установи къде точно е образувано запушването. Нашите специалисти имат богат опит и разполагат с уреди и оборудване за установяване на точното място, в което са натрупани запушващи материали. Така се пести труд и разходи за къртене. Запушванията не винаги се образуват в канализацията на дома. Например в жилищен блок запушването може да се образува във вертикален щранг извън апартамента, в който се проявява този проблем. А може причината да е в участъка от уличната канализация.

Диагностиката е първият задължителен етап от дейностите по отпушване. За правилна диагностика разчитайте на Канал Експерт.

 

Машинно отпушване с уреди или с вода под налягане

Нашите специалисти избират дали да извършат отпушване с професионални спирали, извличайки замърсяванията с подходящи накрайници, които ще разбият слоя, запречващ пътя на отпадните води.

Другият начин за отпушване е със силна струя вода под налягане, която разбива и отмива запушването и отнася и всички частици, полепнали по вътрешността на каналните тръби.

И след двата начина нашите специалисти извършват допълнително промиване на канала, за да се постигне пълна чистота на вътрешните стени, да се отстранят всички налепи.

 

Почистване на канали

Все повече наши клиенти поръчват профилактично почистване на канали, преди да се стигне до запушване. Профилактиката на канализацията, редовното почистване на каналите, отстраняването на налепите са достатъчни, за да ви спестят запушвания и невъзможност да използвате мивката, банята, тоалетната.

Не забравяйте, че дори да вземате ежедневни мерки, при миенето на чинии и прибори, при къпане и други хигиенни дейности в каналите неизбежно попадат частици от храна, косми, сапун, шампоан. За да предотвратите натрупването им до такава степен, че да се образува запушване на канализация, поръчайте почистване на канали от нашите специалисти.

 

  Отпушване и почистване на канали са основни дейности от грижата за комфорта и хигиената в дома. Свържете се с нас! Доверете се на специалистите от Канал Експерт.