Видеодиагностика на канали

За установяване състоянието на канализацията и за получаване на точна представа за това, къде са необходими ремонти, е необходима видеодиагностика.

 

Видеодиагностика на канали

 

Кога е необходимо да потърсите услугата видеодиагностика на канал

Видеодиагностика се налага обикновено, когато се често се появяват проблеми със запушване на канала. Това означава, че има някакъв по-сериозен проблем, който може да е от различно естество и трябва да се отстрани.

   Свържете се с Канал Експерт за видеодиагностика, ако има чести запушвания на канализацията!

 

Какво точно получавате при видеодиагностика на канализация

Чрез видеодиагностика на канала може да се види точно какъв е проблема – дали са проникнали корени в канализацията или има наличие на строителни отпадъци и други предмети, които водят до стеснение на отвора, по който се изтича водата. Именно това са най-честите причини през определен период от време в канала да се задържат отпадъци и мръсотия, която напълно да запуши тръбата и да се налага често отпушване.

Така, с използването на видеодиагностика на канализацията, от една страна, се спестява време в търсене на причините да не се оттича водата, а, от друга, се решава кардинално проблема с честите запушвания на канала.

 

Видеодиагностика с камера с жило за тръби до Ф400

Видеодиагностика на канализация с тръби до Ф400 се извършва с камера с жило, с която се обхожда и видеозаснема тръбите в канала.

Камерата е с въртяща се глава. Той прави обиколка на вътрешността на тръбите и извършва видеозаснемане, което после се анализира и се установява не само причината на запушването, а и състоянието на тръбите. Видеото се записва и прехвърля на цифров носител, за да бъдат клиентите точно информирани за състоянието на канализацията им. Можете да използвате видеото и като доказателство за състоянието на каналите ви и необходимостта от ремонт.

 

видеодиагностика с камера на канал

 

Къде може да се извърши видеодиагностика с камера с жило

Методът за видеодиагностика и инспекция на тръби и канали е приложим във водосточни тръби, вертикални и хоризонтални канали и отклонения.

 

Какво отчита видеодиагностиката

Диагностиката показва текущото състояние на канализацията и се локализира проблема, а професионалната камера позволява да се открият дефектни и счупени канали, проникнали корени, пробойни или размествания на каналите, след което се предвижда ремонт на канализацията в засегнатият участък.

Видеодиагностиката помага за установяване на причината за чести запушвания, за локализиране на местата на натрупване на отпадъци и за извършване на отпушване и пълно промиване на частта от канализацията, засегната от запушването.

 

Защо да потърсите услугата Видеодиагностика на канал от Канал Екперт

Навреме извършената видеодиагностика помага за ранно откриване на проблеми и отстраняването им.

Запушванията са чест проблем в съвременните домове, служебни и обществени сгради. За точно локализиране и отстраняване е необходима диагностика с камера с жило.

Тъй като видеодиагностика на канал се налага при зачестили запушвания,  предимството е, че тя може да бъде записана на цифров носител и използвана, когато и пред когото е необходимо като доказателство за проблемният участък от канала.

 

Поръчайте видеодиагностика на канализацията ви от Канал Експерт

Всяко пукване, счупване или разместване може да причини теч и големи щети. С видеодиагностика на състоянието на канализацията всички дефекти и проблемни места се записват във видеото, заснето от камерата.

Важно е натрупванията от отпадъчни частици и дефектите да се открият достатъчно рано, за да се предотвратят големи щети и големи ремонти.

 

Свържете се с нас, за да намерим бързо и качествено решение при всеки проблем със запушване на каналазация!