Ремонт на канали в София

Специалисти по ремонт на канали в София са необходими при спукване на тръба, при нужда от подмяна на тръби и в други случаи в различни участъци. Канализацията се използва ежедневно, ежечасово и ежеминутно и тръбите се износват бързо, ако са стари. Външната канализация може да бъде засегната от строителни дейности в близост, проникване на корени на дървета и други рискове.

 

Ремонт на канали в София

 

Смяната с нови PVC тръби и санирането на засегнати участъци от каналите – със запушвания, спуквания, размествания, трябва да се извършва от специалисти с опит.

 

Ако имате нужда от ремонт на метални тръби

Ремонтите на канали в София с метални тръби се налагат поради корозия, която може да наруши целостта им. Поради кородирането повърхността става грапава и така лесно се отлагат различни остатъци и мазнини, като постепенно се стига до запушване на канализация.

 

Защо ви препоръчваме пластмасови тръби при ремонт на канали

Вече в повечето домове каналите са с нови пластмасови тръби. Те са с изключителна здравина и дълъг срок на експлоатация. Те не създават благоприятни условия за бързо натрупване на запушвания, тъй като вътрешността им е гладка и не корозира. Така няма да се опасявате от бързо наслояване на котлен камък.

Още едно предимство на пластмасовите тръби е ниската им топопроводимост, така че топлинните загуби са много малки.

 

Видеодиагностика за установяване на нуждата от ремонт

Видеодиагностиката е важна за установяване на точното състояние на тръбите. Тя дава точна представа за дефектите, пукнатините, разместванията и други проблеми в каналите, поради които се налага саниране или подмяна на участъци.

Специалистите от Канал Експерт използват камера с жило, с която се обхожда вътрешността на каналите и се извършва видеозаснемане. Диагностиката с тази камера може да се прилага при канали с диаметър до ф400.

Така се установява къде може да се приложи саниране, къде има запушване или начало на запушване. Препоръчваме ви освен ремонт да се извършва и почистване на каналите, за да се възстанови доброто им състояние.

 

Видеодиагностика канали

 

Саниране на тръби, които са пукнати

Тръба от канализацията може да се пукне и това да причини теч. Първо е важно да се извърши видеодиагностика, за да се определи дали се касае за пукване и къде точно е то. Саниране по начина, който ще опишем тук, се извършва за тръби, които имат диаметър до 1000 мм. Първоначално новата тръба, която има вид на гъвкава маса, се вкарва в пукнатата тръба. След кратък период новата тръба се втвърдява и има голяма здравина. Санираните канали могат да се използват без проблеми.

Със саниране се избягва къртене при участъци от вътрешната канализация и копане, ако трябва да се санира част от външни канали.

 

Смяна на стари тръби от вътрешната канализация

При авария на стари тръби се налага ремонт за смяната им с нови. Тогава е неизбежно къртенето. Не чакайте, докато се стигне до теч, който може да причини наводнение и големи щети. Ако тръбите в дома ви в София са стари, възложете смяната им на специалистите от Канал Експерт.

   Свържете се с нас! Ние ще извършим къртенето, смяната на тръбите и възстановяване на целостта на стените.

При първите признаци на някакво смущение в оттичането или избиване на влага и теч се обърнете към специалистите ни. Ако имате стари тръби, не отлагайте ремонта за пълната им подмяна с нови.

Навременните ремонти на канали и поддържането на чистотата им с редовна профилактика спестяват големи проблеми и разходи.