Ремонт на канали в Кътина

Ремонти на канали в Кътина може да се наложат при запушване, при необходимост от смяна на стари тръби с нови, при неправилно избран наклон на тръбата, отвеждаща отпадните води от сградата и други. За ремонтиране и отстраняване на различни проблеми свързани с канализацията се свържете с екипа на Канал Експерт.

 

Ремонт на канали

 

Отпушване на канали

В Кътина запушване на канал в дома или в двора може да се получи или постепенно, или по-бързо. При често изхвърляне в каналите на отпадъци от плодове и зеленчуци, мазнини и други запушване се образува по-бързо. Но при съвременния живот дори при редовно изхвърляне с боклука на такива отпадъци каналите се замърсяват при миене, при къпане, както и при къпане на домашни любимци. Така постепенно можете да забележите, че водата се оттича все по-бавно и по-трудно. Вземете мерки още преди да е настъпило пълно запушване. Обадете се на екипа ни.

В тоалетната също може да се получи запушване, ако изтървете нещо в чинията, дори руло тоалетна хартия. Хигиенните материали, най-често мокри кърпички, също бързо причиняват запушване. Запушващите материали или предмети може да заседнат още в меката връзка, може да се задържат някъде след нея.

На двора в дома ви в Кътина чешмата редовно служи за миене, особено в топло време. Каналът й може да се замърси дори от праха от околната среда, както и от попадането на части от растения, през всеки сезон. При миене може да попаднат парченца плодове и зеленчуци, костилки и други. За да не се допусне запушване от по-едри частици, сложете решетка на канала на чешмата. Това важи и за общия сифон за двора, ако имате сифон за оттичане на водата.

Редовното почистване от отпадъци и отстраняването на части от плодове и зеленчуци – кори, костилки и други, преди миене ще намалят риска от запушване.

 

Смяна на стари тръби

Старите каменинови и метални тръби са с кратък срок на експлоатация. Те се повреждат по-бързо от новите PVC тръби, повърхността им отвътре се набраздява и лесно засядат отпадъци, които причиняват запушвания.

Сменете старите тръби с нови в дома ви в Кътина, за да избегнете проблеми с канализацията. За смяна на тръбите на каналите ви на разположение е нашата фирма.

 

Коригиране на наклона на тръбата, отвеждаща отпадните води

Ако тръбата, която отвежда отпадните води от сградата на дома ви, е с недостатъчно голям наклон, лесно се получава запушване. Трябва да се обадите на нашите специалисти, за да направят оглед и да установят дали запушването не се дължи на малък наклон на тръбата. Ние ще извършим необходимия ремонт и ще осигурим достатъчен наклон за оттичане.

 

Не предприемайте сами ремонти и отпушвания

При проблеми с канализацията в дома ви в Кътина не предприемайте сами опити да се справите с тях. Ако водата не се оттича, изсипването на препарати от магазините в канала може да задълбочи проблема. Тези препарати реагират с мазнините от замърсяванията в натрупването. Така се получава хлъзгава и лепкава маса, която не само не отпушва, но и задържа още по-лесно отпадъци.

Запушванията може да се дължат не само на натрупвания на замърсявания. Те може да се дължат на други причини, например недостатъчен наклон при извеждането на отпадните води от сградата. За правилна диагностика и ремонти на канали в Кътина потърсете специалистите от Канал Експерт.