Ремонт на канализация в София град

Ремонт поради проблем в канализацията

Ремонтът на канализацията в дома ви в София град най-често не е планиран, а поради някакъв проблем – pапушване, пукване на тръба, запушване на улична шахта и др. Съвременният начин на живот включва използване на много продукти, отварят се много опаковки.

 

Ремонт на канализация в София град

 

При готвене и хранене се замърсяват съдове, прибори. Това неизбежно замърсява отпадните води. А ако в тях попаднат и неразградими хигиенни материали, някъде в канализацията, още в пределите на дома или по-нататък, във вертикалния щранг, започва да се натрупва запушване. Рано или късно това запушване ще се почувства, когато от канала започне да се носи неприятна миризма, водата да се оттича бавно или изобщо да не може да се оттича. При първите признаци на запушване се обадете на специалистите от Канал Експерт.

 

Планов ремонт за смяна на стари тръби

Ако в дома ви в София град тръбите са все още от стария тип, не отлагайте, поръчайте смяната им с нови от фирма за ремонт на канали. Така ще предотвратите доста проблеми. Старите тръби, каменинови или метални, се нащърбват лесно и вътрешността им става грапава. Това е благоприятно за натрупване на всякакви частици, които бързо ще образуват запушване.

Старите видове тръби са и по-малко издръжливи, с по-кратък срок на експлоатация. Нашите специалисти ще ги сменят с нови PVC тръби. Новите тръби не корозират, материалът не се нащърбва и няма условия за натрупване на замърсявания, които да причинят запушване.

Ако в част от канализацията ви със стари тръби вече има проблем – пукване, разместване, запушване, не си струва да ремонтираме само засегнатия участък. Скоро ще се получат подобни проблеми и в други части от канализацията ви. Смяната с нови PVC тръби ще ви спести такива проблеми.

 

Демонтиране на стари тръби

Преди полагането на нови PVC тръби в дома ви в София град трябва да се демонтират старите тръби. Това е специфична дейност, в която нашите специалисти имат дългогодишен опит.

Първо намираме местата на съединяване на тръбите, които типично се намират над нивото на пода. Разчистваме участъка, отстраняваме съединяващия материал, за да демонтираме съответната тръба. Ако съединяването е много здраво и е трудно да се отстрани материалът, свързващ тръбите, ще отрежем съответната тръба над мястото на съединяване.

 

Демонтиране на външни тръби

За смяна на тръбите от външната част на канализацията извън дома ви в София град изкъртваме настилката, ако има такава, а ако участъкът е само с пръст, правим изкоп, за да достигнем до тръбите и да ги демонтираме.

 

Монтиране на нови тръби

Във вътрешната част на канализацията поставяме новите тръби и съединяваме към щранговете.

За външни участъци след полагане на новите тръби отново засипваме с пръст, а ако има настилка, правим нова замазка върху засипания изкоп.

 

Ние почистваме мястото на ремонта и извозваме всички отпадъци

След ремонт на канализация в дома ви почистваме мястото, в което сме работили, и подготвяме отпадъците, като ги опаковаме за извозване. Ние извозваме всички отпадъци и оставяме дома ви чист, с нови тръби или извършен друг ремонт, според проблема.

За ремонт на канализация в София град се грижи екипът на Канал Експерт – ВиК фирма за София-град. Ние сме на ваше разположение!