Подмяна на тръби в къща

Ако тръбите в къщата ви са от стар тип, те се нуждаят от смяна. Както камениновите, така и металните тръби с течение на времето стават грапави отвътре, по тях лесно полепват отпадъци – мазнини, косми и други. А и срокът им на годност не е голям. За подмяна на тръбите е добре да се консултирате със специалистите ремонт на канализации от Канал Експерт. Новите полипропиленови и PVC тръби са с голям срок на годност, имат отлична устойчивост и не кородират, което означава по-малък риск от запушвания.

 

Подмяна на тръби в къща

 

Трябва правилно да подберете вида тръби за вътрешната и за външната канализация

Новите видове тръби имат отлични качества, но за външна канализация трябва да се изберат такива, които издържат на резки температурни промени. Такива са полипропиленовите тръби. А за вътрешната част от канализацията се използват PVC тръби. Те не трябва да се избират за външна канализация, защото не са толкова устойчиви на резки промени в температурата на околната среда.

 

Възложете подмяната на тръбите на специализирана фирма

Не само изграждането на канализация, но и подмяната на тръбите има своята специфика и за да избегнете рискове от некачествен монтаж, се доверете на специалистите от Канал Експерт.  Освен махването на старите тръби, за което трябва да се махнат свързващите елементи и да се извадят тръбите, трябва да се поставят новите тръби и те да се съединят надеждно с добри уплътнения.

Специалистите ще направят избор на видовете тръби и на количествата, които са необходими за вашата къща. Те ще изберат и уплътненията за новите тръби, както и закрепващите елементи за тръбите към стените за външните участъци. Изборът и на тръбите, и на съединителните елементи и уплътненията трябва да е правилен. Например закрепващите елементи трябва да имат диаметър с 15 мм по-голям от диаметъра на тръбата, за която ще се използват.

Не на последно място, необходимо е да се осигури и изолационен материал за местата, в които тръбите преминават през стени. Този изолационен материал служи както за изолиране, така и за уплътняване.

 

смяна на стари тръби

 

Осигуряване на ревизионни отвори

Ако в старата канализация нямате ревизионни отвори, непременно трябва да се направят такива при подмяната на тръбите с нови. Тези отвори улесняват проверката на състоянието на канализацията и са абсолютно необходими.

 

За външната канализация е необходима добра топлоизолация

Най-добре е да използвате естествена изолация. Това означава тръбите да се разположат на дълбочина, на която почвата не замръзва. Но ако това не е било спазено при първоначалното полагане на външните тръби, можете да обвиете новите тръби с изолационен материал.

 

Последният етап от подмяната е облицоване и замазване

За да се възстанови целостта на стените, трябва да се постави облицовка и да се замажат в местата, в които е извършен ремонтът. Но преди това е важно да проверите как работят тръбите. Така, ако например има теч някъде, ще можее да се направят корекции и след това да се облицова и замаже в съответните участъци.

За да е качествена подмяната на старите ви тръби с нови, доверете се на специалистите от Канал Експерт. Свържете се с нас, за да сте сигурни, че тръбите ви са избрани правилно, поставени са необходимите уплътнения, закрепващи елементи и изолация и можете спокойно да ползвате обновената канализация на къщата ви.