Помощ при запушена водосточна тръба

За да се грижите за покрива на сградата ви и да не се допуска наводняване, е важно периодично да използвате услугите на фирма за отпушване на канализация, за да почисти наслоените отпадъци в тръбите.

Върху покрива се наслоява не само прах, но и листа, парчета от клони и други отпадъци. Поне част от тях неизбежно попада и в тръбите заедно с оттичащата се вода. Когато в дадена тръба се натрупа много голямо количество замърсявания, се стига до запушване. Водата след дъжд не може да се оттича и се задържа по покрива. Може да се получи и теч вътре в сградата, ако изолацията не е достатъчно добра. При запушване на водосточни тръби потърсете специалисти за отпушване и почистване на всички наслоени отпадъци.

 

отпушване на водосточна тръба

 

За установяване на състоянието на водосточните тръби помага видеодиагностика

Нашите специалисти използват видеокамера за оглед и диагностика на водосточни тръби. Камерата ни е снабдена с жило, което прониква в тръбата и записва видео на огледа.

За запушвания и други проблеми вина имат и спукванията и другите дефекти, които могат да се получат в тръбите с времето. Може да се установи, че има и разместване на тръбите. Всички проблеми пречат на нормалното функциониране и нормалното оттичане на дъждовната вода. След анализ на видеозаписа нашият екип решава как да извърши отпушването и почистването на отпадъците.

 

Използване на професионална машина с пружини

Ние разполагаме с професионална машина за отпушване на отводнителни тръби. Тя има спираловидни пружини, които се вкарват в тръбите, за да се разбият натрупванията от отпадъци. Ако има попаднали по-големи отпадъци и се налага да се извадят ръчно, предприемаме първо изваждането на тези големи отпадъци.

След като сме постигнали отпушването, извършваме промиване на тръбата с вода, за да се отстранят и малките частици и остатъци от запушващото натрупване.

 

Запушването на водосточните тръби води до редица неприятни последствия

Още когато установите, че дадена тръба има признаци на запушване – водата от нея се оттича бавно или след дъжд няма никакво оттичане, се обадете на нашия екип. Така ще си спестите много неприятности не само за покрива на сградата ви.

При наводняване на покрива освен теч може да се наложат и ремонти поради повреди на конструкцията му.

Освен покрива могат да се наводнят и стените. При течове по тях се образува и мухъл и плесен. Те създават нездравословна среда за живеещите в сградата.

Поради запушване на водосточни тръби може да се стигне и до повреди в основата на сградата, поради събиране на голямо количество вода около нея. А от здравината на основата зависи здравината и стабилността на цялата сграда.

Събирането на големи количества вода около основата води до наводняване на мазетата и приземния етаж. Така на екипа ни ще се наложи да извърши и отводняването им, което ще причини допълнителни разходи. Освен това при проникване на вода в мазетата ще се повредят вещите, които са складирани в тях, а това добавя към размера на щетите.

За помощ при запушена водосточна тръба разчитайте на Канал Експерт. Ние имаме опит в отпушването на такива тръби и разполагаме с професионално оборудване за отпушване. А за да не допуснете запушване, е за предпочитане да ни възлагате периодично профилактично почистване на тръбите, отвеждащи водата от покрива на сградата ви.