Защо е нужна периодична  профилактика и почистване на тръбните системи и каналите

Канализацията в съвременните домове поема ежедневно различни отпадъчни частици. Обикновено те са малки, проникнали в каналите при миене и къпане. Остатъци от хранителни продукти, косми – от обитателите, включително и от домашните любимци, се натрупват постепенно, но сигурно. За да не се стигне до запушване, е необходима периодична профилактика. Специалистите от Канал Експерт почистват канализационни тръби с механични средства, без да замърсяват с химически агресивни препарати.

 

профилактика и почистване на тръбните системи

 

Профилактиката е необходима по-често при интензивно замърсяване на каналите

Когато в дома живеят повече хора, когато има и домашни любимци, замърсяването на каналите е по-бързо. Тогава се налага по-честа профилактика. Нашите специалисти са в готовност за профилактично почистване на канали и тръбни системи, потърсете ни, преди замърсяванията да са се натрупали и да са причинили запушване.

С по-честа профилактика няма да се създаде риск от големи натрупвания на замърсяващи частици. А големите натрупвания могат да причинят пълно запушване, за отстраняването на което ще е необходимо повече време и ще ви струва много повече средства.

 

Профилактиката се допълва и от грижите за по-малко замърсяване на каналите

Грижите за канализацията от живущите в дома са много важни. Освен поставянето на допълнителни цедки на сифоните, за задържане на по-едри отпадъци, основно правило е в канализацията да не се изхвърлят хигиенни материали. Те не се разлагат, не се разпадат лесно и засядат на места, в които е удобно отлагане на различни частици и така образуване на запушване.

Особено опасно е изхвърлянето на мокри кърпички. Те изглеждат малки и лесно разпадащи се, но на практика остават цели и са сред най-честите причини за запушвания както в домове, така и в обществени сгради. При профилактично почистване на канализацията ви нашите специалисти ще извлекат както другите замърсявания, така и мокрите кърпички, ако сте изхвърлили такива в каналите. Всички обитатели на дома ви трябва да знаят, че хигиенните материали не трябва да се изхвърлят в канализацията, и да не допускат попадане на такива материали в тръбите.

При профилактика предупреждаваме и за риска, който създават мазнините. Те са лепкави, лесно се задържат по вътрешността на тръбите и започват да привличат други частици.

При изхвърляне на мазнини в каналите замърсяванията се наслагват много бързо. При често изхвърляне на мазнини – най-вече от готвене, се налага и по-честа профилактика. Погрижете се за каналите си и в това отношение – изхвърляйте мазнините заедно с общите отпадъци.

Ще допълним и това, че всякакви отпадъци замърсяват каналите и тръбните системи, затова трябва да се избягва изхвърлянето им в канализацията.

Но все пак проникването на замърсявания в каналите е неизбежно при интензивното миене и къпане, както и ползването на санитарните помещения от много хора в обществените сгради. Затова профилактиката на канали и тръбни системи от Канал Експерт е необходима периодична услуга. Планирайте я редовно и се доверете и на нашите препоръки за нужната честота на профилактично почистване на каналите ви.

С редовна периодична профилактика няма да ви изненадват сериозни запушвания и други проблеми. Прегледът на състоянието на тръбите помага за установяване на повреди на начален етап.

Обадете ни се за профилактика на каналите ви, а ние ще ви препоръчаме и необходимата честота на тази профилактика. Ние се грижим за вашите канали, разчитайте на нас.