Абонаментно почистване и профилактика на канализация

Според проучвания, всяко домакинство се сблъсква със запушване на канализацията средно веднъж годишно. То може да бъде предизвикано от натрупване на отпадъци, мазнини, строителни материали и други нежелани субстанции в тръбите. Последиците от запушванията са свързани с прекъсване на отвеждането на отпадъци, неприятни миризми, наводнения и дори повреди на имуществото.

Статистиката сочи, че запушванията са причина за над 10% от авариите в канализационните мрежи, а разходите за ремонт на запушена канализация могат да варират от 50 до 500 лева, в зависимост от тежестта на проблема.

Ето защо, като специалисти в областта на канализационните системи,  фирма Канал Експерт предлага услуги за абонаментно почистване и профилактика на канализация, което Ви гарантира спокойствие и сигурност.

 

Абонаментно почистване и профилактика на канализация

 

Какво представлява абонаментното почистване и профилактика на канализация

Абонаментното почистване и профилактика на канализация е услуга, която Ви осигурява редовно почистване и профилактика на канализационната мрежа на Вашия дом или бизнес обект. Чрез абонаментния план Вие получавате:

 • Периодично почистване: В зависимост от Вашите нужди, ние ще извършваме почистване на канализацията на Вашия обект;
 • Профилактични прегледи: При всяко почистване ще извършваме щателен оглед на канализационната мрежа за откриване на потенциални проблеми;
 • Отстраняване на дребни запушвания: Включено е в абонаментния план и се извършва безплатно;
 • Аварийна помощ: При спешен случай сме на Ваше разположение.

Процедурите, включени в абонаментния план могат да бъдат следните:

 • Почистване на канализационната мрежа: Извършва се с помощта на специализирана техника, която разгражда органични отпадъци и мазнини по стените на тръбите.
 • Проверка на канализационните шахти: Проверяват се за запушвания, счупвания или други проблеми.
 • Проверка на дренажните системи: Проверяват се за правилно функциониране и евентуални проблеми.
 • Изготвяне на протокол: След всяко почистване и профилактика ще получите подробен протокол за извършените дейности.

 

Какво включва един абонаментен договор за почистване и профилактика на канализация

Този договор има за цел да определи условията за абонаментно почистване и профилактика на канализацията.

Услугите , за които може да се сключи договора са следните:

 • Почистване на канализационната мрежа на обекта;
 • Профилактика на канализационната мрежа на обекта;
 • Отстраняване на дребни запушвания на канализационната мрежа на обекта;
 • Консултиране на възложителя по въпроси, свързани с поддръжката на канализационната мрежа.

Възложителят се съгласява да осигури достъп до канализационната мрежа на обекта в дните и часовете, уговорени с изпълнителя.

Цената на абонаментния договор е месечна или годишна и включва всички разходи, свързани с изпълнението на услугите, описани в този договор.

Този договор може да бъде прекратен писмено от всяка от страните, с предизвестие от предварително договорен брой дни. Също така може да бъде прекратен незабавно от всяка от страните, в случай на неизпълнение на задълженията на другата страна.

Отговорностите на възложителя са свързани с осигуряване на достъп до канализационната мрежа на обекта в дните и часовете, уговорени с изпълнителя.

Отговорностите на изпълнителя са да извършва услугите, описани в този договор, качествено и в срок. А също и да носи отговорност за щети, причинени на възложителя в резултат на небрежно изпълнение на услугите.

В случай на непредвидени обстоятелства, които възпрепятстват изпълнението на договора, страните могат да се договорят за ново решение.

 

За кого е подходящо абонаментното почистване и профилактика на канализация

Абонаментното почистване и профилактика на канализация е услуга, която е подходяща за широк спектър от клиенти:

 • Домакинства

Абонаментното почистване е чудесен начин да се предпазите от запушвания и да осигурите безпроблемна работа на канализационната мрежа в дома си. Особено е важно за апартаменти в жилищни сгради, където запушването на канализацията може да засегне и съседите.

 • Офиси

Независимо от размера на офиса, абонаментното почистване е важно за поддържане на хигиенична среда и за предотвратяване на прекъсване на работния процес.

 • Ресторанти

За заведенията за обществено хранене, където хигиената е от съществено значение, абонаментното почистване е задължително. То гарантира, че канализационната мрежа е чиста и функционира безпроблемно, което предпазва от неприятни миризми и здравословни рискове.

 • Хотели

В хотелите, където комфортът на гостите е приоритет, абонаментното почистване е ключов фактор за осигуряване на приятно преживяване. То гарантира, че канализационната мрежа е чиста и безпроблемна, което предпазва от запушвания и локални наводнения.

 • Търговски центрове

В търговските центрове, където преминават много хора, абонаментното почистване е важно за поддържане на хигиенична среда и за предотвратяване на запушвания, които могат да доведат до затваряне на магазини или ресторанти.

 • Производствени предприятия
 • Спортни комплекси
 • Училища
 • Детски градини
 • Болници
 • Санаториуми

Всъщност, всяко място, където има канализационна мрежа, може да се възползва от абонаментно почистване и профилактика.

Важното е да не се чака проблемът да се появи, а предварително да се инвестирайте в почистване и профилактика на канализацията, за да работи безпроблемно.

 

Предимства на абонаментното почистване пред еднократните услуги

Редовното почистване и профилактика елиминира риска от запушвания, които могат да доведат до неприятни миризми, локални наводнения и други проблеми.

Абонаментният план е по-изгоден от еднократните услуги, тъй като Ви спестява пари в дългосрочен план.

Знаейки, че канализационната Ви мрежа е в добро състояние, можете да се насладите на спокоен дом или успешен бизнес.

При спешен случай сме на Ваше разположение денонощно, за да Ви помогнем да отстраните проблема бързо и ефикасно.

Благодарение на систематичната поддръжка и профилактика, клиентите на Канал Експерт имат по-малко вероятност да се сблъскат с неприятни проблеми като запушвания или наводнения, което им дава по-голяма сигурност и спокойствие.

С нашия абонаментен план клиентите получават цялостно и надеждно решение за поддръжка на канализационната си система, което ги освобождава от грижите и притесненията свързани с нейното състояние.

Абонаментното почистване и профилактика на канализация е инвестиция, която си струва! Свържете се с Канал Експерт днес и се насладете на безпроблемна работа на канализационната Ви мрежа!