Отпушване на отводнителни тръби

Отводнителните или водосточни тръби са важни за всяка сграда. Те отвеждат водата от покрива след дъжд. Затова трябва да е почистват редовно, а при събиране на листа, клончета и други отпадъци, които са се събрали в голямо количество и се е образувало запушване, трябва да се извика фирма за отпушване на канализация и отводнителни тръби. Специалистите от Канал Експерт имат опит в отпушване на отводнителни тръби и ще се отзоват веднага на вашето повикване.

 

Отпушване на отводнителни тръби

 

Ако е необходимо, се извършва видеодиагностика на тръбите

Специалистите по отпушване на канали и тръби преценяват дали е необходима видеодиагностика, за да се установи точното състояние и мястото на запушването.

Видеодиагностиката се извършва с камера, снабдена с жило. Вилото се вмъква в тръбата и посредством него се предава информация, която се записва във видео клип. След извършване на огледа записът се анализира и освен данни за запушването, какво го е причинило и къде точно е образувано, се получават и данни за евентуални проблеми в отводнителните тръби. Такива проблеми могат да бъдат пукнатини, размествания  други. Специалистите преценяват дали някъде е необходимо да се подмени участък от тръбите, ако е силно повреден.

 

Отпушване на отводнителни тръби

Отпушването се извършва механично, като в тръбата, която трябва да се отпуши, се вмъква професионална машина със спирали. Може да се използват и професионални спирали, които се вмъкват в тръбата с въртеливи движения. Професионалната машина или спирала разбива натрупването от замърсявания и отпадъци от растения, а след това те трябва да се отмият. За целта се извършва промиване на тръбата.

 

Обадете се веднага за отпушване на тръбите

Запушените отводнителни тръби трябва да се отпушат по възможност по-скоро. При невъзможност за оттичане на водата тя може да проникне и вътре в сградата и да причини щети. Влагата може да избие по стените и да се появи и мухъл. Мухълът и плесените представляват рискове за здравето.

Освен това при големи количества вода може да се появят и течове вътре в сградата. Може да се стигне и до повреди в самата покривна конструкция. А това е свързано с големи ремонти и съответно големи разходи.

Проникването на вода в сградата поради запушване на отводнителните тръби и наводняване на помещенията крие и рискове за основата на сградата. Ако около основата се събере голямо количество вода, това представлява още един риск за стабилността на конструкцията на тази сграда.

Не на последно място, в зависимост от това, къде са запушени отводнителните тръби и дали това запушване е в близост до мазетата, може да се създаде риск от наводняване на тези мазета.

За да не се стигне до ситуации, при които съществуват големи рискове за сградата поради запушване на отводнителните тръби, при първите признаци, че водата от покрива не може да се оттича трябва да се извикат специалисти по отпушване. Така ще се разбият натрупванията, пречещи на оттичането, и ще се предотвратят рискови ситуации.

За отпушване трябва да се използват професионални уреди и машини, за да може да се премахнат успешно замърсяванията и да се възстанови оттичането в тръбите.

Свържете се със специалистите от екипа на Канал Експерт, за да може отпушването на отводнителните тръби да се извърши качествено и бързо.