Почистване и отпушване на външна канализационна система

Външната канализация се нуждае от често профилактично отпушване, за да не се стигне до проблеми с оттичането и запушвания.

 

отпушване на външна канализационна система

 

Почистване и отпушване на тръби от външната канализация

Външните тръби се намират под земята, но почистването може да се извърши от шахтите. Първо се изваждат големите отпадъци, а след това с професионални спирали се изваждат и наслояванията от по-малки частици.

Тъй като и през шахтите, и още в домовете в канала могат да попаднат както хигиенни материали, така и изпуснати по невнимание неща. Когато не заседнат още в участъка на дома, те могат да се спрат от наслагвания на замърсявания и така да се получи масивно запушване. Затова редовното почистване е много важно.

Когато причина за запушване на външни тръби е попадане на камъни и строителни отпадъци, когато поради строеж наблизо или пропадане на почвата тръби се разместят или пукнат, или в тръбите проникнат корени на дървета, специалистите по отпушване изкопават покриващата  тръбите пръст, за да се открие проблемният участък и да извършат ремонт. След това тръбите се засипват отново с пръст, за да се възстанови теренът.

За да не се стига до големи ремонти и отпушване на външна канализация, не трябва да се допуска изхвърлянето на неразлагащи се материали и във вътрешните канали. Трябва да се следят промените в терена, да не се допуска прекаленото разрастване на корени на дървета и натрупване на строителни материали и камъни.

Ако се стигне до запушване на външен канал, ситуацията става много рискова. Свържете се с фирма за отпушване на канали Канал Експерт! За да се справят с такова запушване, специалистите от Канал Експерт прокарват между две съседни външни шахти специално жило, с което разбиват наслагванията. По-големите отпадъци се изваждат на ръка, а другите се отнасят от водата.

 

Почистване и отпушване на външни шахти

Случва се да се запуши и външна шахта, а тя е важна за почистването на външната канализация. При запушена шахта веднага потърсете специалистите, за да го отстранят. Признак за запушване на шахта е връщането на водата в каналите на най-ниско ниво в сградата.

Бързото отпушване предотвратява наводнявания на ниско ниво – на мазета, както и пътища в близост до запушената яма. Миризмата, особено когато времето е топло, също е признак за запушване на шахта.

За да не се стига до попадане на големи отпадъци и всякакви частици от растения и други в шахтата, тя трябва да е покрита с капака. Шахтата трябва да се преглежда редовно и да се почиства от отпадъци.

Поддържането на външната канализация чрез редовно почистване спестява много проблеми и не се стига до невъзможност за миене, пране и други дейности. А ако се допусне запушване, бързата намеса на специалистите от Канал Експерт и отпушването със специализирани уреди и оборудване ще възстанови възможността за оттичане на отпадните води.