Отпушване на сифони

Проблем със сифона в кухня може да възникне във всеки момент, тъй като водата, изливаща се в канала, носи частици от миене на съдове, прибори, някои неволно изпуснати парченца опаковки. В банята в сифона влизат косми, остатъци от сапун, малки количества шампоан, а може и да да попаднат и парченца тоалетна хартия, ако искате набързо да забършете мивката. Сифонът на пода на банята поема не само всякакви отпадъци отделени при миене и къпане, но и прах. В банята също има прах и той се отмива в канала с водата.

 

Отпушване на сифони

 

Чест проблем е запушен сифон. Това може да се случи във всяка мивка, в сифона на пода на банята. Не можете да ползвате помещението, не можете да миете и да се къпете. Трябва да се справите спешно с проблема. Лесно е – повикайте специалистите от Кана Експерт.

 

Преди запушване неприятната миризма от канала е сигнал за натрупване на отлагания

Миризмата от канала е един от ранните сигнали за начало на запушване. Натрупаните отлагания се увеличават и от тях се носи миризма, която излиза от канала и се усеща в стаята. За да не се стигне до пълно запушване и това да изисква повече време и пари за отпушване, когато усетите такава неприятна миризма от сифона, извикайте специалисти по отпушване на сифони.

 

Забавено оттичане – също ранен признак за начално запушване

Следете скоростта на оттичането на водата. Ако усетите, че има забавяне, това също е признак, че в канала са започнали да се натрупват отлагания и скоро ще се стигне до запушване.

Може да ви се струва, че запушването няма да се образува скоро, но грешите. Не можете да знаете дали отлаганията и натрупванията няма бързо да се увеличат и вместо след месец да се окажете със запушен сифон след седмица или няколко дни. Действайте бързо – свържете се с Канал експерт – повикайте специалисти, които да отпушат сифона.

 

Подовият сифон поема много замърсявания

Не създавайте благоприятни условия за запушването на подовия сифон. Почиствайте редовно пода на банята или на пералното помещение. След всяко къпане трябва да забърсвате и да почиствате от косми и целия под, и самия сифон.

Не трябва да пускате в канала малки парченца сапун. Пуснете ги в кошчето за отпадъци. Те могат да дадат принос за запушване.

Сифонът не е място за изхвърляне на остатъци от храна, особено мазнини. Изсипете ги в торбичка и ги изхвърлете с боклука. Попаднали в сифона, мазнините лесно се отлагат и привличат нови и нови частици отпадъци, докато се стигне до запушен сифон.

 

Отпушване на сифона

За да се отпуши сифонът, специалистите използват професионални спирали за машинно отпушване. С тях се разбиват препречващите пътя на отпадните води отлагания. Раздробените налепи се отмиват при промиването със силна струя вода.

Препаратите от магазина могат да усложнят положението, вместо да решат проблема ви със запушения сифон. Химикалите реагират с мазнините и се получава сапунена маса, която привлича лесно всякакви нови отпадъци, попаднали в сифона. Затова не си струва да правите опити за отпушване.

Често се налага разглобяване на сифона на мивката. Елементите се почистват добре и се сглобяват отново. След това е необходимо основно промиване с вода.

Специалистите от Канал Експерт ще дойдат и ще преценят какви спирали и накрайници да използват, или първо да разглобят и почистят запушения сифон. С промиването със силна струя вода се извършва окончателно прочистване. Разчитайте на нашия опит и професионализъм.