Отпушване на канал в мазе

Запушен канал в мазето? Ако е запушен сифонът или каналът след него, това най-често води до наводняване, затова спешно трябва да изнесете всички вещи от там. След това се обадете на специалисти по отпушване на канали. Когато има запушен канал, трябва да се извърши отстраняване на всички отпадъци, пречещи на оттичането.

 

Отпушване на канали в мазе

 

Първо: отводняване

Най-лесно е, когато нивото на водата е ниско. Тогава специалистите могат да достигнат до сифона и да махнат капака му. Ако самият сифон не е запушен, водата ще се оттече. Дори и да не е запушен, той трябва да се почисти, а след това да се почисти и самият канал.

За да се стигне до сифона и канала, трябва да се изпомпи водата. Нашата фирма за отпушване на канализация използва мощна помпа, с която отстраняваме водата, заляла пода на мазето.

Това не може да се постигне от неспециалисти без оборудване. Не започвайте да изнасяте вода с кофи, ще отнеме доста време. А и ако нивото на водата е ниско, ще ви е трудно да зачерпвате.

За отводняване към помпата се използват различни щрангове. Специалистите от Канал Експерт подбират подходящите по размер и дължина.

Ако в мазето не може да се включи помпа, с щранговете се постига необходимата дължина. Специалистите включват помпата например в контакт, който се намира на партера, а с достатъчно дълъг щранг се получава достъп до мазето и така може да се изпомпи водата, за по-нататъшни действия по отпушване.

 

Почистване на сифона

Сифонът на пода трябва да се почисти добре. Нашите специалисти имат опит с почистване на сифони и ще извършат пълно почистване.

 

Проверка на канала

Ако след почистването на сифона водата все още не се оттича, трябва да се направи проверка на състоянието на канала. За да проверят проходимостта, специалистите използват професионални спирали с голяма дължина.

Спиралата се вкарва в канала, за да се установи до къде може да проникне безпрепятствено. Когато вече не може да проникне по-нататък, значи е достигнала до запушването.

 

Отпушване със спирала

С накрайника на спиралата се започва разбиване на натрупванията. Ако е необходимо, специалистите по отпушване на канали сменят накрайници, за да могат да постигнат достатъчно разбиване на „тапата“ от натрупани отпадъчни материали.

 

Промиване на канала

За да се премахнат дори и най-малките частици от натрупания слой, се извършва промиване с мощна струя вода. Така се постига пълно почистване на канала.

Ако в мазето има запушване в мивка, промиването може да се извърши и с пускане на водата с пълна сила, след като е отпушен каналът.

 

Важно е да сме информирани за плана на канализацията

В дома или при домоуправителя, ако живеете в блок, трябва да има план на канализацията, включително на частта, водеща до уличната канализация. Така ще се ориентираме по-бързо и ако има запушване в участъка от дома или блока до уличната канализация, ще го отстраним с подходящи уреди и начини.

При запушен канал в мазето действайте бързо, позвънете на Канал Експерт за отпушване и почистване. Не рискувайте да изчаквате дали проблемът ще се реши с времето. Спестете си големи неприятности и разходи, обадете се на нашите специалисти.