Отпушване на канал в къща

Ако живеете в къща и често се запушва канализацията ви, има две възможни причини:

  • проблеми са вътрешната канализация;
  • проблеми с уличната канализация.

 

Отпушване на канали в къща

 

Проверка за запушване във вътрешната канализация

При запушване на канал в къща първо се проверява дали запушването не е във вътрешната част на канализацията. В канала може да са се натрупали замърсявания, образуващи запушваща тапа. Особено опасно е изхвърлянето на мазнини, които са лепкави и лесно привличат всякакви други частици от отпадните води. Не изхвърляйте и хигиенни материали. Те не се разлагат, лесно могат да заседнат на удобно място и да образуват запушване. Дори единични мокри кърпички могат да създадат сериозен проблем.

Специалистите от Канал Експерт проверяват първо вътрешните тръби, като вкарват спирали с разбиващи затлачванията и наслагванията накрайници. Спиралите са дълги и достигат достатъчно навътре в тръбите. След достигане до натрупването, причиняващо запушване, то се разбива, а с по-голям накрайник се почистват остатъците. След това каналът се промива със силна струя вода.

Запушвания във вътрешните тръби се получават често както в мивки, така и в банята. При миене и къпане отпадните води поемат множество различни частици замърсявания и дребни отпадъци от храни, прах, малки количества сапун, косми и други. За да не се стигне до запушване на канал в къщата трябва да внимавате какво изсипвате вътре и на сифона да има предпазна цедка или комплект цедки, които не дават възможност на по-едрите частици да преминат в канала заедно с водата.

 

Проверка за запушване в уличната канализация

Ако водата се връща в мазето, запушването вероятно е в уличната част от канализацията. Нашите специалисти могат да проверят състоянието на тази част, като използват улична канализационна шахта. От шахтата се извличат първо големите отпадъци, а след това по-малките.

В уличната канализация има главни и второстепенни канали. Запушванията могат да се образуват и в едните, и в другите. Затова се проверяват както главните, така и второстепенните канали.

В уличната канализация често попадат големи отпадъци, които лесно създават запушване. Такива са камъни, големи отпадъци, прораснали корени на дървета. Запушване може да се получи и вследствие на разместване или счупване на тръбите.

Ситуацията се усложнява, ако уличната канализация е изпълнена неправилно, няма улични шахти, които да се използват за оглед и за отпушване. Тогава се налага да се разкопае участък от уличната канализация, за да се стигне до тръбата на уличния канал и от нея да се достигне до запушването, за да се премахне то.

За да се намали рискът от запушване на улична канализационна тръба, не трябва да оставяте едри отпадъци в двора или на улицата. Трябва да внимавате дали няма риск от проникване на корени на дървета в уличните канализационни тръби. Камъните също създават риск за уличната канализация.

Ако в къщата ви водата не се оттича в мивката или в банята, потърсете специалистите от Канал Експерт, за да отпушат канала. Ако водата се връща в приземния етаж, вероятно това се дължи на запушване във външната канализация. И в такива случаи нашите специалисти ще действат бързо и професионално, за да установят къде точно има заседнали отпадъци, спукани или разместени тръби, къде може да се използва уличната шахта за диагностика и отпушване.

Бързата намеса на професионалистите от нашата фирма за отпушване на канали ще ви спести неудобства и невъзможност да използвате мивката и банята във вашата къща. Потърсете ни за отпушване на канал, вътрешен или външен, и оставете работата на специалистите!