Отпушване на канали за София и региона

Запушване на канала изисква бързи мерки, за да можете отново да ползвате удобствата в дома си и да не се стигне до наводнение. Ако водата се оттича бавно, може да се изкушите да направите опит сами. Е, може и да се получи, ако запушването е малко – когато изсипете препарат от магазина и следвате точно инструкциите за прилагането му. Но в повечето случаи замърсяващите частици от храна, сапун, мазнини, косми и други се трупат бързо и когато проблемът се прояви, това вече е солиден слой спиращ оттичането на отпадните води.

Ако сте от София или региона – Костинброд, Нови искър, Божурище, Банкя, Владая, Рударци, Драгичево, Железница, Лозен, Долни Пасарел, Кътина, Световрачане, Негован, Чепинци, Локорско, Кривина, Герман, Панчарево, Кокаляне и др., може би е по-добре да се доверите на специалистите от Канал Експерт и да ги извикате веднага, за да предприемат отпушване на канализацията с вода под налягане.

 

Отпушване на канали за София и региона

 

Ако често изсипвате остатъци от ядене с доста мазнини в канала

Мазнините в малки количества могат да изглеждат безобидни. Но те се отлагат бързо по вътрешността на тръбите и лепкавостта им привлича и задържа всякакви други частици. Така  лесно се задържат малките частици от храни, дори от опаковки, изпуснати по невнимание, например ъгълчето на опаковка, отрязано, за да изсипете съдържанието на опаковката в буркан, чиния и т.н.

Мазнините допринасят за бързо образуване на запушване канализацията. След като отстранят запушването, специалистите ще ви напомнят да не ги изхвърляте в канала на мивката или в тоалетната чиния.

 

Любителските уреди за отпушване са много по-слабо ефективни от професионалните

За отпушване на канали в София и региона – Кубратово, Войнеговци, Долни Богров, Горни Богров, Пожарево, Хераково, Петърч, Балша, Долни Пасарел, Нови хан и др., специалистите от Канал Експерт използват професионално оборудване. За проникване в тръбите и достигане до запушващия слой са подходящи професионални спирали. Те са с достатъчна дължина за достигане до проблемните места. Към спиралите се прикрепят накрайници, които са различни видове. Специалистите преценяват какъв накрайник да изберат за дадения случай, за да разбият успешно слоя, който пречи на оттичането.

Запушването може да бъде разбито и със силна струя вода. За това е необходима мощна професионална помпа. Специалистите преценяват кой от двата метода да приложат за конкретния случай.

С мощната струя вода и след отпушване със спирала се отмива напълно цялото количество остатъчни частици от замърсяването. Така не остава благоприятна основа за натрупване на ново запушване.

Да сравним любителските домашни уреди за отпушване с професионалните. Ръчната вакуумна помпа е с много по-малка ефективност. Тя може да помогне само при начално запушване. Но когато признаците на запушването започнат да се проявяват в дома ви в София или региона, запушването вече е масивно. Затова такава ръчна вакуумна помпа може да се използва по-скоро профилактично, за да се „размърдат“ малки количества наслоени в канала частици.

Много семейства имат в дома си и спирали, които са любителски. Те не са достатъчно дълги, за да достигнат до запушвания, образувани по-навътре в канала. И най-важното е, че към тях няма различни накрайници, които са най-важни за успешно разбиване на натрупаната маса от замърсявания.

Запушването пречи на нормалния живот в дома ви, започва да се разнася неприятна миризма, а и не можете да се миете, да приготвяте храна. Не можете дори да измиете ръцете си. При масивно запушване може бързо да се стигне и до наводняване. Затова при първите сигнали, че в дома ви в София или региона – Казичене, Локорско, Доганово, Волуяк, Мрамор, Житен, Гурмазово, Пролеша, Драговищица, Доброславци, Бистрица, Мало Бучино, Иваняне, Храбърско, Градец, Мировяне и др. има запушване на канализация, се обадете на Кана Експерт.