Отпушване на канали – защо да използваме фирма

Запушен канал е проблем, пред който често се изправя всяко домакинство. В обществените и офис сгради също се налага отпушване на канали, когато натрупванията на замърсявания в тях спират оттичането. Препоръчваме ви да използвате услугите на нашата фирма, когато се появи проблем. А проблемите в канализацията могат да бъдат и течове, запушване в канала извън сградата, запушване на канал в мазе и поради това невъзможност за оттичане в цялата сграда. С една дума, необходими са специалисти, които да извършат оглед и при необходимост да се заемат с видеодиагностика на канали. А и самото отпушване почти винаги е немислимо без използване на префесионално оборудване.

Опитите за отпушване от членовете на домакинството само ще причинят загуба на време и при запушване може да се стигне до наводнение. А щетите от наводненията означават допълнителни разходи. Затова при проблеми в канализацията, най-често запушвания, се обърнете към фирма за отпушване на канали – Канал Експерт.

 

Отпушване на канали - защо да използваме фирма

 

Трябва да се установи къде е запушването

  • Запушване на сифон или канал след него

При запушване, което се проявява или в бавно оттичане на водата, или в невъзможност за оттичане, трябва да се извърши оглед. Запушването може да е в самия сифон. Той трябва да се разглоби и почисти. А може да има и натрупване на замърсявания след сифона, в канала. Това натрупване може да е доста навътре. На такива разстояния вътре в тръбите може да се достигне само с професионални спирали с достатъчна дължина.

  • Запушване на изходния канал от сградата

Ако в сграда, например в жилищен блок, има връщане на отпадните води на всички етажи, най-вероятно причината е запушване на изходния канал от сградата.

Запушвания се образуват и във вертикалните щрангове. За установяване на такива запушвания се използват ревизионните отвори, през които специалистите ни вмъкват спирали и проверяват проходимостта на тръбите.

  • Запушване във външните канализационни тръби

Запушване извън сграда също може да се получи поради редица причини. Ако почвата се слегне, ако в съседство се извършват изкопни работи, тръбите може да се разместят, пукнат или счупят. Ако в отвора, образуван поради такива повреди, проникнат камъни и едри отпадъци, това води до запушване. Корените на дървета също могат да причинят запушвания, ако проникнат в тръбите от външната канализация.

 

Професионално отпушване на канали

При отпушването на канали нашите специалисти използват механични методи. Не използваме препарати, за да не се получи усложняване на запушването.

При любителско отпушване с препарати, купени от магазините, препаратите не успяват да разбият наслагванията. Но те реагират с мазнините от тези наслагвания и се образува сапуноподобна маса. Тя е лепкава и замърсяванията започват да се отлагат още по-лесно. Така вместо да отпушите канала, ще направите запушването още по-солидно.

Ние използваме професионални спирали, които имат много по-голяма дължина от любителските, продавани в магазините. Освен това към тях имаме комплекти от накрайници за разбиване на различни видове наслагвания.

Ако специалистите ни преценят, че е подходящо да отпушат канала с вода под налягане, използваме и този начин за отпушване. За подаване на вода под налягане също разполагаме с професионално оборудване.

При запушване трябва да се използват професионални уреди и оборудване за отпушване на канали. Освен това трябва да се действа бързо, свържете се с фирма за отпушване на канали, за да не се стигне до наводнение.

Определянето на проблемния участък се извършва правилно само от специалисти. При необходимост видеодиагностиката се включва за подробен оглед на състоянието на тръбите.

Без фирма за отпушване на канали няма да се справите със запушване в дома или офиса ви. Възползвайте се от услугите на Канал Експерт. Нашите специалисти разполагат с опит и имат необходимото оборудване. На ваше разположение сме!