Отпушване на канали в тоалетна

Запушената тоалетна е огромно неудобство. Не оставяйте то да ви тормози, бързо се обадете на специалисти по отпушване на канали в тоалетна.

Когато настъпи запушване на тоалетната чиния, проблемът може да е и извън вашия дом. Ако живеете в блок, запушването може да е в хоризонтален или вертикален щранг извън апартамента. Но неспециалистите не могат да определят къде точно е проблемът.

Все пак преди да дойдат професионалистите от фирма за отпушване на тоалетни, можете да пробвате някой от начините, с които може сами да отпушите тоалетната чиния.

 

Отпушване на канали в тоалетна

 

Използване на гореща вода или домашни продукти

  • Гореща вода

Както при запушването на канал в кухнята или банята, и при запушена тоалетна един от най-лесните начини за отпушване, ако то не е солидно, е с гореща вода. Горещата вода действа разтварящо на натрупванията от отпадъци. Ако сте изсипали остатъци от храни и в канала са се натрупали мазнини и частици храна, водата ще разтопи и отнесе тези наслагвания. Ако изсипването й е успяло да отпуши канала, ще видите как се оттича водата.

отпешване на тоалетна с гореща вода

 

  • Оцет и сода бикарбонат

Сода бикарбонат, комбинирана с оцет, е популярно средство за отпушване на канали, затова ви съветваме да пробвате и нея, преди да се обадите на специалистите. Първо изсипете в тоалетната чиния чаша оцет, а след това чаша сода. Оцетът и содата трябва да са в равни количества. Ако искате да изсипете по-голяма доза, за да е по-сигурно отпушващото действие при реакцията между двата продукта, просто спазете пропорциите.

отпешване на тоалетна със сода

 

След като изсипете оцета, а след това содата, трябва да затворите капака на тоалетната чиния, защото ще започне бурна реакция между тези два продукта. Изчакайте половин час и след това изсипете вряла вода, за да отмиете частиците от разядения запушващ слой.

Предупреждаваме ви, че ако има някакъв предмет, изпуснат по невнимание в тоалетната чиния, или са се натрупали хигиенни материали, няма да успеете с тези опити. Но изсипването на вода в тоалетната чиния, без възможност за оттичане, може да причини наводняване. Освен това запушването може да се дължи на проблем в самата канализация, който може да се установи с видеодиагностика. Затова при запушване на тоалетна не отлагайте, поръчайте отпушване на тоалетна от професионална фирма.

 

отпешване на тоалетна с оцет

 

Машинно отпушване на тоалетната

Специалистите от Канал Експерт ще започнат с оглед и ще установят къде точно е възникнал проблемът, породил запушването. Може да е малко натрупване в меката връзка след тоалетната чиния – то се установява, като се пробва дали има проходимост в нея и ако няма, тя трябва да се демонтира и да се отстрани задръстването.

Неоттичането на водата в тоалетната чиния може да се дължи и на запушване извън жилището, в някой от външните щрангове. Ако в тоалетната се изхвърлят хигиенни материали, ако е изпуснато цяло руло тоалетна хартия, ако дете е изпуснало играчка, те могат да заседнат след канализацията на дома. Това се установява чрез проверки, използвайки ревизионните отвори.

 

Машинно отпушване на тоалетната

 

Ако се появяат чести запушвания на канала, специалистите използват видеокамера, за да направят оглед на вътрешната част на канализацията след тоалетната.

Самото отпушване се извършва машинно. Използва се машина, която има пружини, които се въртят и вибрират. Те увличат и откъсват части от натрупаните отпадъци и така постепенно се постига отпушване.

Обадете се на специалистите при първите признаци на запушване на тоалетна. Не разчитайте на любителските средства, защото те могат да се окажат безрезултатни. Не отлагайте, за да можете отново да използвате тоалетната и да избегнете наводнение, замърсяване и лоша миризма, докато запушването е налице.