Отпушване на канали в кухня

В кухнята трябва да цари ред, без неприятни миризми и невъзможност да използваме мивката. При запушване обаче се случва точно това. Първо от канала започва да се носи отблъскваща миризма, която се дължи на разлагането на натрупаните по вътрешността на тръбата частички от храна, мазнини и други отпадъци. Неизбежно е в канала в кухнята да попадат ежедневно такива отпадъчни частици. А когато се натрупат в значителен обем, настъпва запушване. Първо водата започва да се оттича все по-бавно, а после изобщо не се оттича. При бързо замърсяване пълното запушване настъпва бързо. Време е за намеса на специалисти по отпушване на канализация.

 

Отпушване на канали в кухня

 

Не се опитвайте сами да отпушите канала на мивката

Опитите ви да отпушите канала, като изсипвате в него препарати, купени за такива случаи и намиращи се в шкафа, най-вероятно няма да успеят. Само ще задълбочите проблема. Такива препарати реагират с мазнините от запушващата маса и се образува сапунена маса, която влошава още повече нещата.

Единственото, което можете да пробвате, е да разглобите сифона и да видите дали след почистването му няма да се отстрани проблемът. Но в повечето случаи наслагванията на мазнини, сапун, хранителни частици и други са навътре в канала.

Тогава? Позвънете на специалистите от Канал Експерт. Колкото по-рано се обадите, толкова по-бързо ще се отървете от запушването. Побързайте, има опасност от наводняване поради връщането на отпадни води!

 

Оглед на мястото и проверка до къде каналът е проходим

Специалистите, към които се обръщате за отпушване на канала в кухнята, ще направят оглед и ще проверят до къде има проходимост на канала. За целта се използва професионална спирала. След като се стигне до запушването, започва разбиването на натрупаните отпадъци.

 

Отпушване с професионални

 

Отпушване с професионални спирали и промиване

Към спиралата се монтират различни накрайници, за да се постигне разбиване на запушващата маса до такава степен, че при последващото промиване на канала частиците да бъдат отмити напълно.

Професионалните спирали са с достатъчно дължина, за да достигнат дълбоко навътре в канала. С тях може да се провери дали запушването е в хоризонталната част на канализацията, ако живеете в многоетажен дом. Възможно е да има засядане на отпадъци във вертикален щранг. Ако нашите специалисти преценят, че има такава вероятност, те ще проверят вертикалните щрангове, като използват ревизионните отвори на канализацията. След локализиране на запушването ще го отстранят.

Промиването е задължително след отпушване на канала. Така се отмиват всички частици от замърсяванията, дори и най-дребните. Вътрешната част на тръбите остава чиста и така не остава риск от бързо натрупване на ново запушване.

 

За да не се стигне до масивно запушване на канала в кухнята

Профилактичното почистване на канала на мивката в кухнята е грижа за комфорта в дома. С редовна профилактика ще намалите риска от възникване на запушване. Така ще си спестите и по-големи разходи за отстраняване на запушване.

 

Грижете се за канала на мивката в кухнята

Кухненската мивка е място на често миене на съдове, продукти и т.н. При това понякога по невнимание, понякога поради бързане изтърваваме частици от отпадъци – от храни, опаковки, изсипваме малки количества мазнини. Но колкото и малки да са, мазнините създават предпоставки за запушвания, бързо полепват по вътрешността на тръбите.

Не пестете време и труд, изхвърляйте дори най-малките отпадъци в коша, мазнините изсипвайте в торбичка и след това при другите отпадъци.

И ако все пак дойде момент, когато каналът в кухнята ви е запушен, имате бързо и сигурно решение – отпушване от Канал Експерт.