Отпушване на канали в заведение за обществено хранене

Каналите във всяко заведение се замърсяват много по-интензивно, отколкото в домовете. Ежедневно се мият продукти, съдове, прибори в много големи количества и брой. Затова запушванията са чест проблем, който спира работата и трябва да се реши много бързо. Затова на ваше разположение за отпушване на канали в заведение е екипът на Канал Експерт.

 

Отпушване на канали в заведение

 

Мазнините допринасят най-много за запушванията

Дори да не изхвърляте мазнините след пържене в канала, малките количества мазнини върху съдовете попадат в него с водата от миенето. Мазнините се отлагат лесно, лепкави са и бързо задържат всякакви остатъци.

 

Дребни частици от продукти

Колкото и малки да са остатъците от продукти и храни, които е изхвърлят в каналите на заведението при миене на продукти и след това на съдове, те се задържат в каналите на удобни места – може да се задържат от натрупване на мазнини, в извивка, снадка и т.н.

 

Изхвърляне на хартия и мокри кърпички

Всякакви остатъци от кухненска хартия, използвани за бърсане и попиване, трябва да се изхвърлят с общия боклук. Хартията не се разлага, а когато е в по-голямо количество, много бързо ще образува запушване.

Мокрите кърпички са особено опасни за допринасяне за запушване. Те не се разлагат и заседнали в канала, заедно с другите отпадъци запушват тръбата и се стига до нужда от спешно отпушване на канали.

 

Запушване на тоалетни

Тоалетните в заведенията също се използват много интензивно. Клиентите не винаги изхвърлят тоалетната хартия и хигиенните материали в кошчетата. А всеки от тези видове отпадъци бързо засяда на удобно място в канала и се стига до запушване и невъзможност за оттичане на водата.

 

При първите признаци на запушване, бавно оттичане на водата, се обадете на екипа ни

Още щом забележите, че водата в мивка или в тоалетна се оттича бавно, се обадете на нашите специалисти. Ние ще направим оглед, ще проверим проходимостта на канала със спирала, която е част от набора ни от професионални спирали и накрайници.

След достигане до запушването накрайникът, подбран от нашите специалисти, ще разбие наслагването, като спиралата се върти, за да може с това движение да се раздвижи и разкъса натрупаното замърсяване.

След като се разбие напълно „тапата“ от замърсявания, ще промием канала със силна струя вода.

При запушена тоалетна ще проверим дали няма отпадъци, заседнали на изхода от тоалетната чиния или в меката връзка след нея. Ще извадим отпадъците и ще пуснем голямо количество вода, за да промием канала.

Ако не побързате, ще се стигне до пълно запушване, което се отстранява по-трудно, ще отнеме повече време и усилия и ще ви струва по-скъпо.

 

Профилактично почистване на канали в заведения

За да избегнете запушвания в заведението ви, поръчайте профилактично почистване на каналите в него. Така нашият екип ще отстрани натрупванията още докато са малки. Желателно е това почистване да се извършва поне два пъти годишно, а ако имате много клиенти, може да е подходящо и по-често.

Обадете се на екипа ни за профилактика или за отпушване на канали в заведението ви. Ще извършим отпушването без използване на препарати, които са агресивни и могат да повредят тръбите. Бързото и професионално отпушване на канали от Канал Експерт е начинът за бързо справяне със запушвания и избягване на неприятни миризми, невъзможност за използване на мивки, тоалетни и голям дискомфорт както за персонала, така и за клиентите ви. Очакваме ви, за да ви помогнем с отпушване на каналите в заведението ви при нужда.