Отпушване на канали в жилищен блок

При запушване и неоттичане на водата в даден апартамент в блока трябва да се провери първо частта от канализацията в този апартамент. Това ще извършат специалистите от Канал Експерт. При запушване на мивка, на канал в баня, на тоалетна ще отстраним запушването и отново ще можете да ползвате мивки, банята, тоалетната.

Отговорността за отпушването е на живеещите в апартамента.

 

Отпушване на канали в жилищен блок

 

Запушване в обща част на канализацията

  • Запушване на вертикален щранг

Когато замърсяванията в отпадните води не заседнат в пределите на даден апартамент, те могат да заседнат във вертикален щранг. Тогава трябва да се организира обаждане на фирма за отпушване на канали, за да установи къде точно има запушване и дали то е в апартамент, или в някой от вертикалните щрангове.

Нашите специалисти ще извършат оглед и ще установят дали има запушване във вертикален щранг. За проверка използваме ревизионните отвори, през които вкарваме професионална спирала и проверяваме дали има проходимост на дадения щранг.

Често причини за такива запушване във вертикални щрангове са изпуснати или изхвърлени по невнимание хигиенни материали, особено мокри кърпички. Тези малки късчета подобни на хартиени кърпички могат да създадат голямо запушване, когато заседнат някъде във вертикален щранг и особено когато се натрупат няколко мокри кърпички.

  • Запушване в мазе

Запушването в мазето може да се получи или поради запушване на вертикален щранг, или поради запушване в участъка от уличната канализация. Затова е необходим оглед и диагностика от специалисти.

Обадете ни се, ако е запушен каналът в мазето ви. В най-лекия случай запушването може да се дължи на натрупани отпадъци върху сифона в мазето. След премахването им водата вече ще може да се оттича. Затова преди да ни се обадите, проверете дали това не е причината – натрупани отпадъци, поради които не може да се осъществи оттичане.

Ако запушването от вертикалния щранг е причина за неоттичането на вода в мазето, ще установим, че изхвърлените или изпуснати по-едри отпадъци, като хигиенни материали и дори всякакви опаковки, изхвърлени в канализацията, които не са се задържали из вертикалните шрангове, започват да се натрупват в мазето. Така не може да се постигне оттичане и на това ниво. Обадете ни се бързо, за да предотвратите евентуално наводняване.

Нашите специалисти ще започнат с премахването на отпадъците. Това се постига с използване на професионални спирали. След като бъдат отстранени всички отпадъци и замърсявания, ще промием обилно канала, за да отстраним всякакви следи от замърсявания.

  • Ако мазето е вече наводнено

За да се извърши отпушване, първо трябва да изпомпим насъбраната вода. След това ще извадим отпадъците, които са се наслоили, и на края ще промием обилно с вода.

По преценка на нашите специалисти при наводнено мазе може да се предприеме отпушване през ревизионните отвори на вертикалните щрангове. Екипът ни ще прецени на място как да подходи за отпушване.

  • Ако запушването е в уличната канализация

Участъкът от канализацията от блока до уличната мрежа може да се запуши например поради разместване на почвата и съответно на тръби, може да се пукне тръба и в нея да попаднат корени на дървета, камъни и други.

Нашите специалисти ще преценят дали има вероятност запушването да е в този участък и отново ще проверят проходимостта с професионална спирала. При установяване на запушване ще извадим отпадъците и ще промием канала.

При проблеми с оттичането в апартамент или в целия блок се обадете на екипа на нашата фирма за отпушване на канализация Канал Експерт. Ще направим оглед, ще установим къде е запушването и ще го отстраним. Ние сме вашето решение за проблеми със запушвания на канали в блока.