Отпушване на канализация в София и региона

Отпушването на канализация е важно за комфорта и за хигиената в дома и в офиса. А запушвания се случват често. За тях има различни причини, поради което ако сами се заемете с отпушването, можете да допуснете грешка. Грешките често водят към по-големи неприятности, като например пълно запушване или наводняване.

 

Отпушване на канализация в софия и региона

 

   Препоръчваме ви при запушване и бавно оттичане на водата веднага да потърсите фирма Канал Експерт – специалисти по отпушване на канализация.

 

Бавното оттичане трябва да бъде първият сигнал, че има проблем

В канализацията запушванията започват от сифона на мивката или банята, а може и да се натрупат в хоризонталните тръби, които са вътре в жилището. Космите и дребните хранителни частици могат да се натрупат още в сифона.  Ако сте изхвърлили мазнини от храна, сапун, остатъци от препарат за миене, те лесно ще полепнат по тръбите. Сифоните са различни видове и имат своята специфика. А в тръбите запушването може да се образува на различни места. Не губете време да разглобявате сами и да изсипвате препарати. Те могат да реагират с мазнините и да се получи още по-голям проблем.

   Обадете се на специалистите от Канал Експерт.

 

Видеодиагностика преди предприемане на отпушване

Ако в канализацията няма запълване с вода, е важно да се извърши видеодиагностика. Използваната камера с жило е удобна за този вид диагностика. Жилото прониква навътре в тръбите и прави оглед на стените им. При достигане до запушване се установява от какъв характер и колко сериозно е то. Видеодиагностиката помага за получаване на точна информация, с която по-бързо се отпушва засегнатият участък.

 

За разбиване на запушване трябват професионални уреди

Запушванията често дават признаци, когато са се натрупали вече много отпадъци в плътна маса, пречеща на оттичането на отпадните води. Ние използваме професионални каналопочистващи машини със спирали, които имат различни накрайници. Подбираме накрайниците според вида на запушването и според масивността му.

Спиралите, които се продават в масовите магазини, не са толкова ефективни. С тях може да опитате да разбиете запушването в канализацията и да успеете, ако е в начална степен. Но в повечето случаи няма да успеете. Само ще изгубите време.

 

Запушването може да е във външна шахта

Ако отпадните води се връщат и няма оттичане никъде в дома ви и в цялата сграда, причината може да е запушена улична шахта. Това също е проблем, с който могат да се справят само специалисти. Проверката и диагностиката ще установят дали се касае за запушена улична шахта. Такива шахти са уязвими както за всякакви едри отпадъци, така и ако в тях попаднат едри камъни и строителни отпадъци. Ако запушването не се отстрани бързо, може да се стигне до наводняване в цялата сграда.

 

След запушването канализацията трябва да се промие добре

След разбиването на запушващата маса остават дребни частици, които могат да започнат да привличат нови частици и скоро да се изправите пред същия проблем. Трябва да се направи промиване с мощна струя вода.

Специалистите от Канал Експерт имат мощна помпа за отпушване с вода под налягане, с която промиват напълно вътрешността на тръбите в канализацията, след като са отстранили запушването. Така се вземат мерки в дългосрочен план да не ви грози ново запушване.

Запушването на канализация в коя да е точка е проблем, който е не само неприятен, но и крие рискове от още по-големи проблеми.

   Обърнете се към Канал Експерт веднага, за да можете скоро да ползвате пак безпроблемно канализацията.