Отпушване на канализация в двор на къща

Ежедневно замърсяване на каналите в двора

Дворът е място за различни дейности, сред които е миенето. Отпадните води в чешмата поемат всички замърсявания. Освен това ежедневното количество прах, присъстващо във въздуха и носено от вятъра, както и листата и други части от растения са ежедневни замърсители. В каналите могат лесно да попаднат дребни камъчета, както и някои отпадъци, които незабелязано за живеещите в дома попадат в сифона. Каналът на чешмата и каналите на другите места в двора, където се оттича водата от миенето, са изложени на голямо по количество замърсяване. Така лесно се стига до запушване. Това е много голяма пречка за вършене на ежедневни дейности и огромно неудобство. За отпушване на канали в двора се обадете на Канал Експерт.

 

Отпушване на канализация в двор на къща

 

Рискове за външната канализация

Извън домовете дворната канализация е изложена и на други рискове, поради които може да възникне запушване. Един от тях е разместването на почвените слоеве. Такова разместване причинява разместване и на тръбите на външната канализация. Освен разместване може да се получи и пукване или счупване.

Дърветата с техните корени също създават риск за външната канализация. Корените могат да проникнат в тръбите и да създадат пречки за оттичането на отпадните води.

 

Отпушване на канали в двор

Нашите специалисти ще проверят сифоните и каналите в двора. Първата дейност е почистване от отпадъците, които са най-отгоре Тези, които се намират надолу и навътре в канала, трябва да се извадят с професионално приспособление. Такова приспособление е спиралата, която е предназначена за специалисти по отпушване на канали. С нашите спирали достигаме много навътре в канала, за да разбием запушването и да извлечем по-едри отпадъци. След това промиваме канала, за да го почистим напълно. За различните запушвания по наша преценка използваме различни накрайници.

За смяна на повредени тръби или изваждане на големи отпадъци като камъни, или отстраняване на проникнали корени на дървета, вследствие на което се е образувало запушване, извършваме изкопни работи, за да достигнем до тръбата. След като почистим и сменим тръбата, отново покриваме с пръстта, за да заравним терена.

 

Обадете ни се веднага щом забележите, че водата в двора се оттича по-бавно

Преди да се стигне до сериозно запушване, се проявяват признаци на това, че има някаква пречка за оттичането. Освен неприятна миризма сигурен признак за запушване е по-бавно оттичащата се вода.

Извършването на отпушване на канали в двор трябва да става от професионалисти. Нашите специалисти оглеждат двора, проверяват оттичането и започват да търсят натрупаните запушващи замърсявания с професионалните спирали. След това извършваме отпушване и възстановяваме възможността за оттичане на отпадните води.

Не правете опити за отпушване, защото може да не прецените правилно къде е запушването в двора ви и каква е точната причина за него. Нашият екип ще извърши диагностика и ще постигне отпушване по механичен начин. Ние не използваме химикали, за да не замърсяваме средата и да не създаваме риск за тръбите.

Колкото по-рано ни се обадите за отпушване на канал в двора ви, толкова по-добре. По-големите запушвания изискват повече работа за отпушване и възстановяване на оттичането и струват повече. Спестете си неудобство и пари, като при първите признаци на запушване в двора се свържете с Канал Експерт.