Отпушване на канализационни тръби от фирма

Когато се спомене запушване, всеки го свързва с неприятна миризма, невъзможност да се измие и изкъпе, да ползва тоалетната, а в по-тежки случаи и с наводнение. Първо трябва да се отпуши мивката, сифонът, банята, тоалетната. Това е трудна задача, ако нямате препарат за отпушване или нещо като тел, с която да бръкнете в канала и да извлечете запушващите отпадъци. Но и ако имате на разположение вакуум помпа, спирала за канали от магазина, препарат, това не е гаранция, че ще успеете. Не случайно много домакинства, офиси, ползватели на обществени сгради разчитат на отпушване на канализационни тръби от фирма.

 

Отпушване на канализационни тръби от фирма

 

Запушванията имат своята специфика

За правилно и успешно отпушване трябва да се познава спецификата на видовете наслоявания. Мазнините са лепкави, те са основните виновници за натрупване на големи количества замърсявания.

Затова не трябва да изхвърляте мазнини от готвене или мазно остатъци от ядене в канала. Изсипете ги в торбичка и ги изхвърлете заедно с боклука.

В банята често се стига до запушване с косми, особено ако имате домашен любимец. За премахването на космите са необходими професионални спирали. Те са по-дълги от обикновените, за домакинството, и към тях има различни накрайници. Това още веднъж показва, че за отпушване трябва да наемете професионална фирма.

В канала може да попадне и по-едър предмет, изпуснат по невнимание, особено ако имате малки деца. Такива предмети, особено ако са проникнали доста навътре в канализацията, могат да бъдат извадени само от професионалисти.

Да не пропускаме рисковете от изхвърляне на хигиенни материали в канализацията. Тези материали са неразлагащи се и лесно засядат на удобно място, като допринасят за запушвания. Дори безобидно изглеждащите мокри кърпички създават големи рискове от натрупване на слой от отпадъци в канала и при изхвърлянето им, вместо да се изхвърлят с боклука, бързо образуват запушване.

За да се извърши успешно отпушване, трябва да се познава спецификата на гореспоменатите рискове от запушване. Опит и знания в тази област имат специалистите от екипа на Канал Експерт.

 

Избягвайте употреба на препарати за отпушване

Изглежда лесно да купите пакетче с препарат, да го изсипете в канала и да действате според инструкциите. Но такива препарати съдържат силни химикали. Затова боравенето с тях е свързано с рискове за здравето, а и рискове от повреда на тръбите.

Освен тези рискове с препарат можете само да усложните ситуацията. Химикалите реагират с мазнините в натрупванията вътре в канализацията и се получава сапуноподобна маса. Тя прави запушването още по-сериозно.

 

Професионалните фирми правят оглед и диагностика и предприемат подходящо отпушване

Изборът на професионална фирма за отпушване на канализация от повечето хора се основава на това, че както всяка задача, и тази трябва да се извърши от специалисти в областта.

Само екип от специалисти по ВиК отпушвания и ремонти може да прецени правилно дадената ситуация, за да предприеме необходимите действия.

Специалистите от Канал Експерт разполагат с професионално оборудване, с което отпушванията се отстраняват успешно. Ние не използваме химикали. Прилагаме механични методи за отпушване, за да не създаваме риск за хората и за канализацията.

При необходимост от диагностика използваме камера за оглед на вътрешността на тръбите и за преценка на натрупванията, запушващи канала.

Обадете ни се веднага щом установите, че в канализацията ви има запушване. Ние ще се справим с него и ще можете отново да се върнете към нормалните удобства.