Отпушване на душ кабина София

За отпушване на душ кабина в София и околността обърнете се към Канал Експерт – специалисти по отпушване на канали! Така няма да се лишите за дълго време от възможността да използвате душа си.

 

отпушване сифон на душ кабина

 

Ако запушването е начално, можете първо да пробвате някои добре известни начини за отстраняване на наслоявания в сифона и канала, но за пълно отпушване и промиване на каналите е необходимо намесата на специалисти по отпушване на канали в София.

 

Първата мярка за недопускане на запушване е недопускане на отпадъци в канала

Ако се грижите в канала да не попадат отпадъци, които биха се наслоили там и биха предизвикали блокиране на пътя на водата, няма често да се изправяте пред необходимостта от отпушване. Внимавайте да не изхвърляте заедно с водата парченца от опаковки от сапун, хигиенни материали, изхвърляйте ги в кошето за отпадъци. Малките парченца сапун също могат да допринесат за по-бързо запушване. В канала те се превръщат в лепкава маса, която привлича и други отпадъци и постепенно се наслоява такова количество, че водата не може да протича или протича трудно.

 

Почистване на сифона

Почистването на сифона на душ кабината след всяко къпане помага за предотвратяване на запушване. Отстранете всякакви косми и почистете добре и изплакнете сифона.

Ако не можете да се справите с пълното почистване на сифона, което изисква разглобяването му, използвайте услугите на специалист по отпушване на канализация. Специалистът ще разглоби сифона и ще почисти всичките му елементи, а после ще ги сглоби. След това е необходимо пълно промиване на вече сглобения сифон.

При проблеми с оттичането е необходима консултация със специалист и поради това, че в някои случаи трудностите с оттичането на водата се дължат на неправилно инсталиран сифон. Тогава само специалист може да извърши необходимите корекции, така че сифонът да се инсталира по правилния начин.

 

Какви домашни начини за отпушване на канала можете да използвате

Преди да извикате специалист за диагностика поради бавно оттичаща се или неоттичаща се вода, пробвайте някой от добре познатите начини за отпушване, които могат да помогнат на начален етап.

  • Комбинация от сода, сол и оцет

Тези продукти трябва да бъдат в равни количества, по една чаена чаша. Те не се смесват, а се изсипват последователно в канала на душ кабината. Първо изсипете чаша сода, след това чаша сол и последно чаша оцет.

Трябва да изчакате за реакцията между продуктите. Достатъчни са около 10 минути за разяждане на натрупаните налепи и отлагания вътре в канала. След това изсипете гореща вода, за да промиете канала.

  • Комбинация от сода и оцет

При този начин на отпушване содата трябва да е почти една чаена чаша, а оцетът половин чаша. Изсипете първо содата, а след това и оцета в канала. За да се разядат наслагванията, изчакайте около 30 минти, а след това промийте с гореща вода, както при горния начин.

  • Течен сапун или препарат за миене на съдове

При този начин трябва да разтворите литър течен сапун или препарат за съдове в 3 литра гореща вода. Изсипете в канала. За да подейства, сместа трябва да се остави цяла нощ, а сутринта да промиете канала с гореща вода.

 

Гореописаните начини могат да помогнат само при начално запушване на канала на душ кабината. Най-добре е да не правите опити за самостоятелно справяне с проблема, а да възложите на специалистите от Канал Експерт да извършат както отпушването, така и основното промиване. След това ще можете да използвате душ кабината дълго време без риск от ново запушване, ако се грижите и в канала да не попадат замърсяващи отпадъци и частици, както и косми.