Как се отпушва тръба за мръсна вода

Водата от миене, пране и къпане постъпва в канала със замърсявания от различен вид.

Тръбата за мръсна вода се запушва често, ако с водата в нея попадат повече замърсявания. Всякакви остатъци, едри и дребни, засядат или се отлагат на удобни места. При по-интензивни замърсявания бързо настъпва запушване.

При запушена тръба за мръсна вода не губете време. Миризмата от наслояванията в канала е неприятна, не можете да използвате мивката, банята или тоалетната. Но освен тези неудобства има и риск от наводнение, което може да причини големи щети.

Обадете се на Канал Експерт на тел. 0878 759 825; 0898 431 137 – за да извършим отпушване на канализация и да върнем комфорта в дом ви.

 

Как се отпушва тръба за мръсна вода

 

Ако запушването е все още малко

Ако има някакво оттичане на вода, макар и бавно, може да пробвате да отпушите тръбата за мръсна вода с домашни средства. Така ще се премахнат наслоените замърсявания и ще се отвори напълно пътят за отпадните води.

  • Гореща вода за отстраняване на мазнини

Най-лесно се наслояват мазнините. Ако имате навик да изхвърляте мазнини в канала, промийте с голямо количество гореща вода. Тя ще разтопи отложените в тръбата мазнини и ще ги отмие.

  • Гореща вода и сода бикарбонат

При тази комбинация първо се изсипва сода, а след това гореща вода. Водата трябва да е в количество три пъти повече от содата. Например изсипете първо една чаша сода, а след това 3 чаши гореща вода.

  • Сода бикарбонат и оцет

За отпушване можете да използвате и смес от сода бикарбонат и оцет. Между тези продукти протича реакция, която разяжда налепите в тръбата за мръсна вода. Първо изсипете чаша сода, а след това чаша оцет. Покрийте отвора на сифона, докато трае реакцията между двата продукта. Трябва да изчакате достатъчно време, за да се разяде натрупването на замърсявания в тръбата. Затова след изсипването на двата продукта изчакайте поне час. След това трябва да промиете с голямо количество вода, за предпочитане гореща.

  • Сода бикарбонат и сол

Тези два продукта трябва да са в равни количества, например по една чаша, за да се получи смес за отпушване на канали. Достатъчно е да са по половин чаша. Изсипете в канала първо единия, после другия продукт, а след това изсипете и гореща вода.

Трябва да оставите сместа да действа между 8 и 10 часа. Затова е удобно да я изсипете вечерта, а на сутринта да промиете тръбата.

 

Професионално отпушване на тръбата за мръсна вода

При отпушването на тръбата нашият екип използва механични методи, без химикали. Не използваме препарати от магазините с агресивно действие, защото могат да повредят тръбата. Не ви съветваме да купувате такива препарати и да пробвате отпушване, поради риска за тръбите. Разчитайте на нашата фирма за отпушване на канали.

Ние използваме професионални спирали, с които разбиваме с въртеливи движения наслояванията. След това промиваме тръбата, за да се отмият всички остатъци от замърсяванията, причинили запушването.

Извършваме отпушване и с вода под налягане. Силната струя вода разбива запушващия слой и промива и цялата тръба.

Потърсете екипа на Канал Експерт за отпушване на тръба за мръсна вода, за да можете отново спокойно да се миете, къпете и да се чувствате комфортно в дома си.