Запушване на мръсната канализация в мазе

Мазетата са на най-ниско ниво и при запушване на мръсната канализация водата започва да избива обратно. Трябва спешно да се извърши отпушване на канализационната шахта в мазето. За това разчитайте на нас – екипа на Канал Експерт.

 

Запушване на мръсната канализация в мазе

 

Какви са причините за запушване на мръсния канал

Натрупвания на отпадъци, които причиняват запушване, може да се получат поради изхвърляне на такива отпадъци на отделните жилища или канали в сградата.

Много често се натрупват отпадъци в мястото на съединяване на вертикалния щранг с хоризонталния, който отвежда отпадните води от сградата.

Друга причина за запушване на мръсната канализация може да бъде недостатъчния наклон на тръбата, извеждаща отпадните води от сградата. Тогава освен отпушване ще трябва да се извърши и ремонт – да се коригира наклонът на тръбата, за да стане възможно оттичането без проблеми.

Запушване може да се получи и ако близо до изхода на мръсния канал попаднат едри отпадъци, проникнат корени на дървета или големи предмети, които да пречат на оттичането на водата.

Ние извършваме оглед, за да установим къде има запушване, за да го отстраним по най-подходящия начин.

 

Премахване на едрите отпадъци

За да се махнат едрите предмети и отпадъци, които са запушили канала, трябва да се използват подходящи инструменти. Ние закачаме отпадъците с накрайниците на професионалните спирали, които са сред основните инструменти за отпушване. Ако е необходимо, използваме и други инструменти. След като се извадят големите отпадъци, вече трябва да се премахнат и малките, които са наслоени в лепкава маса. За разбиването й използваме спиралите, за да проникнем и разделим на части наслояванията.

При канали с голям диаметър на тръбите използваме отпушване с вода под налягане. Нашият професионално оборудван бус разполага с дълъг маркуч, чрез който може да се доведе мощна струя вода до отдалечени точки на сградата и да се промие и освободи канализацията.

 

Ако запушването е след изхода на мръсния канал на сградата

Ако има запушване след изхода на този канал, може да се наложи да се копае, за да се открие частта от тръбата, която е в началото на външната канализация. Ако може да подходим така, че да извадим отпадъците откъм вътрешната част, това улеснява ситуацията.

Във всички случаи трябва да разчистим първо от големите отпадъци, а след това да разбием и отстраним натрупванията от малки частици.

 

Необходим ли е плана на канализацията в сградата

В блоковете домоуправителите разполагат с план на канализацията на сградата. В този план е показана и частта от нея, която е извън блока и го свързва с уличната канализация.

Нашите специалисти могат и без да разполагат с плана, лесно да се ориентират и да установят запушването.

 

Ако в мазетата има наводняване

При запушване на мръсната канализация в мазетата може да се стигне до наводняване. Тогава една от първите задачи е да се изпомпи водата. Трябва да имаме на разположение контакт, в който да включим помпата. Ако в мазетата няма контакти, ще ви помолим да ни осигурите разклонител, в който да включим помпата.

След изпомпването на водата ще проверим къде е образувано запушване на мръсната канализация.

За отстраняване на запушване на мръсната канализация в мазета може да разчитате на професионално оборудване и опитен екип от Канал Експерт. Потърсете ни колкото може по-бързо, за да отпушим канализацията и да предотвратим сериозни проблеми.