Запушване на мръсен канал

От време на време у дома възникват проблеми и неприятности. Сред тях една от най-неприятните е запушване на мръсен канал. Водата в мивката, тоалетната, ваната, душ кабината не се оттича. Така не може да се извършват основни дейности – миене, къпане, пране. За да се справите с тази неприятност, трябва да използвате помощта на специалисти по отпушване на запушени канали – Канал Експерт.

 

Запушване на мръсен канал

 

Запушването може да е във вертикален щранг

От всеки апартамент в жилищна сграда отпадъците, изхвърлени по невнимание в канала, могат да заседнат във вертикален щранг. Ако в целия апартамент няма оттичане, това може да е признак на запушен вертикален отсек от щранговете.

Особено спешно е да се обадите на нашата фирма за отпушване на канализация, ако живеете в блок и водата се връща на всички етажи, без да се оттича. Още по-тежка е ситуацията, ако мазетата са започнали да се пълнят с вода. Това означава, че има запушване на ниско ниво и спешно трябва да се извърши отпушване.

 

Вземете мерки още при първите признаци

Един от първите признаци на запушващ се канал е неприятната миризма. Ако усетите такава миризма, трябва да вземете мерки. Най-лесно и достатъчно резултатно е изсипването на гореща вода направо в канала. Ако натрупването на налепи от замърсявания е в начален етап, ще успеете да ги отмиете и да премахнете риска от скорошно запушване.

Имате на разположение и продукти в дома, които можете да използвате за почистване на мръсния канал. Тези продукти са сода бикарбонат и оцет. Изсипете първо чаена чаша сода, а след това чаена чаша оцет в канала, а след като изчакате известно време, поне 15 минути, изсипете и няколко литра гореща вода.

Ръчната вакуум помпа, ако имате такава, също може да се използва при начално запушване на мръсен канал. Но тази помпа не е с голям капацитет и може да помогне само ако каналът е свързан с един санитарен прибор. Ако са свързани два или повече, тя няма да ви свърши работа.

Но тези методи могат да ви помогнат само ако все още не е настъпило солидно натрупване на мазнини, косми и други замърсявания. Ако не успеете, бързо потърсете Канал Експерт –  професионалисти в отпушване на мръсни канали.

 

За препаратите за отпушване

Тези препарати разчитат на действието на силни химикали. Затова не се препоръчват, защото особено ако канализацията ви е със стари тръби, има риск от повреди за тях. Освен това особено в кухнята, където в мръсния канал на мивката попадат мазнини, тези мазнини ще реагират с препарата и ще се получи сапунена маса, която ще е благоприятна среда за задържане на нови замърсявания.

 

Докато дойдат специалистите

Първо трябва да спрете водата, ако мръсната вода е започнала да се връща. Така ще намалите риска от наводняване.

Ако живеете в жилищен блок, трябва да помолите и съседите от горните етажи да не пускат вода, за да не се създава допълнителен риск от наводнение.

За установяване на мястото на запушване, както и за начина на отпушване – ние от Канал Експерт използваме механични начини за отпушване на мръсни канали с професионални спирали или с вода под налягане. Завършваме с промиване на канала, за да го почистим напълно и в близкото бъдеще да не ви грози риск от ново запушване. Разбира се, трябва и вие да се грижите за това, да не изхвърляте в канализацията мазнини, сапун, отпадъци от храни, хигиенни материали.