Евтин начин за отпушване на канали София

Голяма част от българските домакинства са се изправяли срещу проблема запушени канали. Хората обаче не искат да ползват професионалисти за отпушване на канализацията, тъй като смятат, че ВиК услугите струват много скъпо.
отпушване на канали София

Много от българските семейства са се изправяли срещу проблема със запушване на канализациите. Хората обаче не искат да ползват Професионални ВиК услуги, тъй като смятат че струват скъпо.

Запушването на каналите обаче за съжаление се случва доста често. Безотговорното отношение и липсата на профилактика , както и мисълта, че едва ли би ни се случило точно на нас са основната причина за неговата поява.

Щом се появи проблема със запушената канализация идва и въпроса за неговото решаване

Първото нещо на което хората се спират е веднага да закупят някакъв препарат от търговските вериги за отпушване на канали. На повечето от тях има упътване как препарата да се излее в канализацията и да се изчака отпушването. Това обаче не винаги води до ефикасен резултат, защото има случаи в които запушването е доста сериозно.

Много хора вече започнаха да залагат на Специализираното  отпушване на канали, така че е хубаво да го имате предвид и вие. Ясно е че не винаги можем да реагираме сами със запушената канализация, което налага да потърсим професионална помощ от Специализирана фирма.

Когато стане дума за запушен канал започваме да се питаме дали да се пробваме сами или да прибегнем до услугите на професионални майстори.

Има няколко начина които се използват за отпушването на канали

  • термичен
  • химичен
  • хидродинамичен
  • механичен

Термичният метод се използва за отстраняване на запушвания, причинени от мазнини. В този случай се използва гореща вода като се подава под силно налягане.

При химическия метод се използват химични препарати за отпушването на канали, които се продават в търговските вериги. Те са силни но не винаги достатъчно ефективни.

При хидродинамичният метод големи количества вода се подават в тръбопровода под голямо налягане.

Механичния метод е свързан със специална техника за отпушване на канали. В оборудването е включено стоманено въже със специален накрайник. С помощта му се отстранява не само самото запушване , но се изчистват и всички отлагания на мазнини по стените на тръбите, както и други компоненти като строителни отпадъци вследствие ремонт на жилището

Може да се използва  тел и маркуч

Това вече е малко по-сложно и трябва много точно да прокарате телта за да може да освободи наслагванията и по този начин да отпуши канал. Най-важното е да успеете да ги издърпате, а не да ги избутвате още по-навътре, защото след известно време пак ще се запуши.

Машинно отпушване.

При машинното отпушване се използва машина за отпушване на канали. Обикновено това се налага когато самото запушване е по-дълбоко. Чрез машинното отпушване няма да се налага къртене или разбиване, проблемът се решава бързо и дългосрочно. Тук вече ви е необходим ВиК специалист със съответната техника.

Хидродинамичен метод.

Този метод по принцип е най-ефикасен защото тук се използват маркучи с водна струя която се впръсква по тръбите на каналите и премахва натрупаната тиня, кал, отломки и др., като ги разпръсква и освобождава канала.

 

С някои запушвания можем и сами да се справим, но с други по-сериозни ни е необходима ВиК помощ. Затова не отлагайте проблема де са задълбочи във времето, а се обадете на специализирана фирма за да реши проблема.