Няколко начина как да отпушим тоалетната чиния

Няма човек, на който да не се е случвало да запуши тоалетната чиния. И после започват главоболията.

Няколко прости правила как да отпушим тоалетната чиния

Няма офис или домакинство където да не се е случвало да се запуши тоалетната чиния, и тогава започват главоболията и неприятностите

Тоалетната чиния има чупка преди изходната тръба и по този начин по големи предмети не могат да преминат в канала и засядат. Предметите които могат да попаднат в тоалетната чиния са от всякакво естество като например мокри кърпи, детски играчки, дамски принадлежности, голямо количество тоалетна хартия и какво ли още не. Както разбирате по големи предмети не могат да минат през стеснението затова внимавайте какво изхвърляте вътре.

 

как да отпушим тоалетната чиния

 

Причините за запушване на тоалетната са следните:

  • изхвърляне на всякакъв вид предмети (ароматизатори, четки за заби, детски играчки и др.)
  • изхвърляне на неразтворими принадлежности
  • изхвърляне на хранителни отпадъци
  • изхвърляне на тоалетна хартия в големи количества
  • обратен наклон на тръбата
  • слаба струя на водата от тоалетното казанче

 

Как да отпушим тоалетна?

Всичко изброено по-горе води до запушване на тоалетната. И сега въпроса е как можем да я отпушим сами. Едно от нещата които може да пробвате е вакуум помпата. Също така може да пробвате и с тел или пружина, каквото имате под ръка. Много ефикасен метод е и содата за хляб и оцета, като се има в предвид че ги има във всяко едно домакинство, то може да пробвате и с тях. За тази цел ще са ви необходими един пакет сода и 2-3 литра оцет. Това обаче ще стане без проблем ако тоалетната ви не е пълна до горе и не прелива. Ако е така, то тогава е нужно да вземете един плик да сложите ръкавици и да изпразните твърдото съдържание вътре, след което в кофа да изгребете излишната вода и да я сипете в канала. Този процес е крайно неприятен, но ще ви се наложи ако не искате тоалетната да прелее и водата да тръгне по другите стаи. Ако с нито един от изброените методи не можете да се справите сами, то тогава Ви е нужна професионална помощ.