Как да се справим със запушената тоалетна

Няма човек, на който да не се е случвало да запуши тоалетната чиния. И после започват главоболията.

При запушена тоалетна започваме да се питаме  как да я отпушим. Всички тоалетни, без значение дали са тоалетни чинии, клекала, моноблокове или конзолна тоалетна чиния имат така наречена „ЕСКА“, което всъщност е водна тапа. Тази водна тапа спира неприятните миризми от канализацията и не позволява да преминат в помещението на тоалетната. Въпросната водна тапа, обаче създава и реално стеснение на пътя и когато се изпусне по голям предмет има реална опастност от запушване.

 

запушената тоалетна

 

Първото нещо което може да пробвате за да отпушите запушена тоалетна е с домакински вакум за канали. Вторият вариант е да пробвате с тел или пружина, която имате под ръка.

Ако с тези методи не успеете, не давайте пари за препарати,защото те няма да помогнат, а потърсете професионална фирма за отпушване на тоалетни.

 

Тоалетната чиния е така изградена, че има чупка, която задържа водата и изходната част е стеснена, поради тази причина, изхвърляните отпадъци или предмети не могат да минат през нея както през обикновен прав канал. В канала може да се намерят /битови, хранителни, играчки, дам.атрибут и т.н./. Както разбрахте за стеснението на чинията, внимавайте какво изхвърляте- това не е обикновен прав канал.

 

Какво може да се направи при отпушване на каналите на запушена тоалетна и какво не трябва да се прави. Преди обаче да се запуши канали на тоалетната чиния, трябва да се съобразяваме какво изхвърляме в нея. Грешка е ако си мислим, че всякакъв отпадък може безпрепятствено да премине.

 

При положение че не ви се дават излишни средства, и решите сами да се пробвате, ето някои наши съвети, които ви препоръчваме: внимавайте с какви инструменти работите, защото тоалетната чиния е крехка и може лесно да се напука или счупи. Ако ползвате спирала или тел, пробвайте да я завъртите, но внимавайте защото съществува опасност да ожулите фаянса на дъното на тоалетната. Най-честите запушвания на тоалетна чиния са кошничките за  дезинфекция /ароматизатора/.

Помнете, кошничката не може да премине през канала на тоалетната чиния! Ако се откачи и падне, веднага го извадете преди да сте пуснали водата от казанчето. Ако обаче вече е вътре в чинията, ще ви трябва специализирана помощ.