Как да отпушим канал на тоалетна

Няколко съвета за отпушване канал на тоалетна в домашни условия
Как да отпушим канал на тоалетна

КАК САМИ ДА СЕ СПРАВИМ СЪС ЗАПУШЕНИЯ КАНАЛ НА ТОАЛЕТНАТА

Няма домакинство или офис където да не се е случвало да се запуши тоалетната чиния

 Един от кошмарите във всяко жилище , офис, заведение, хотел и др. е запушването на тоалетната. Това може да се окаже много сериозен проблем, точно затова трябва да сме подготвени за такова неприятно изпитание и веднага при появата му да го решим бързо и категорично.

Добрите новини са, че отпушването ѝ е сравнително лесно начинание – просто трябва да научите как.

Съществуват няколко начина за отпушване, а повечето от материалите, които ще са ви нужни, може да намерите в дома си.

Важно е да запомните, че повечето задръствания се получават в следствие на незначителен проблем, но ако задръстването продължава повече време, тогава може да говорим за нещо по-сериозно и ще трябва да се обърнете към услугите на специалист.

Няколко съвета как да се справим сами в домашни условия

       1. Вакуум помпа

Това е прост на пръв поглед инсрумент, който обаче е много ефективен. Единственото важно нещо при нея е водата да е достатъчна за да може  помпата да я раздвижи и да освободи задръстването.

2.Разтвор с оцет и сода за хляб

За тази цел ще са ви нужни оцет и сода бикарбонат. Смесете равни части от двата компонента и разбъркайте, след което изсипете в тоалетната и оставете така 4-5 мин. Пуснете водата и изчакайте за да видите дали ще премине свободно.

  1. Гореща вода и течен сапун

Това е един бърз и лесен метод, при положение че всеки един в дома си има течен сапун. Взема се купа и в нея се смесва течен сапун с вряла вода, постоява така известно време и се сипва в тоалетната чиния

  4. Химически препарати

Ако нито един от другите методи не помага, тогава може да прибегнете до метода с химически препарати за отпушване на канали. Този вариант е един от най-ефективните. Химическата смес гарантира бързо и лесно отпушване. Има случаи обаче, когато запушването се оказва на по-голяма дълбочина. Ако се окаже така, означава че вие може и да не се справите сами и разбира се тогава ще се наложи да прибегнете към опитни специалисти в сферата, а именно ВиК специалистите за отпушване на всякакъв вид канали. Разбира се те освен че ще отпушат запушената ви тоалетна, но ще ви дадат съвет и как да не се стига до това