Три ефикасни начина да отпушим мивката в домашни условия

Как да се справим със запушен канал на мивка
запушен канал на мивка

Съвети как сами да се опитате, да си отпушите мивката.

Няколко съвета как сами да опитате да си отпушите мивката в кухнята

Всеки знае че едно от най-неприятните неща в едно домакинство е да ви се запуши канала на мивката. Тогава изпадаме в паника и не ни хрумва нищо което да помогне.

Ето ви няколко бързи съвета как може сами да се справите с неприятната ситуация.

Първото нещо което правят хората е да купят препарати от магазините и да сипят в канала. Това обаче не е най-удачното защото в мивките особено в кухнята се наслояват мазнини, и след сипване на препарат той се втърдява по стените и положението става още по-лошо. В повечето препарати по голямата част от тях съдържа сода каустик и когато се сипят в канала те се втърдяват и причиняват още по-сериозно запушване.

По лесният и безвреден начин е с подръчни средства които има всяко едно домакинство. Като например сода за хляб, винен оцет, сол, кока-кола.

  1. Смесете сода бикарбонат ½ ч.ч. с 1/2ч.ч. винен оцет , разбъркайте и сипете в канала. Изчакайте около 30минути след което залейте с вряла вода. За по-добро действие оставете кранчето на топлата вода отворено за няколко минути за да видите че водата се изтича добре. Оцетът влиза в реакция със содата и каналът ви е отпушен.
  2. Ако запушването е по-сериозно тогава сипете сода за хляб 1/2ч.ч. директно в канала, след това ½ ч.ч. оцет и накрая 1/2ч.ч. сол. Оставете така да действа поне половин час след което налейте вряла вода около 3-4 литра.
  3. Също ефикасен начин може да бъде и с газираната напитка „кока-кола“ Изсипете директно в канала 1литър кока-кола и оставете едно денонощие да действа. Познато е че кока-колата разяжда всичко. Сутринта налейте вряла вода и изчакайте да видите дали водата ще се оттече.

Ако тези начини не помогнат тогава ви е нужна професионална помощ. Обадете се на специализирана фирма и решете проблема в дългосрочен план.

Канал-Експерт е на разположение 24/7 в годината и работи за Вас чисто и професионално.