Канализацията връща – какво да предприемем

Ако водата в канализацията започне да се връща, вместо да се оттича, това означава, че сте изправени пред сериозен проблем. Потърсете бързо фирма за отпушване на канали. Освен това не използвайте мивката и другите места, свързани с канализацията, за да не се усложни ситуацията. Може да предизвикате наводнение. А за да не се наложи да се справяте с много сложни проблеми и отнемащо много усилия отпушване от специалисти, е много важно да ги извикате спешно, за да предприемат веднага необходимите действия. Екипът на Канал Експерт е в готовност да се отзове веднага и да отпуши каналите ви.

Ако е необходима диагностика за установяване на проблема, може да обследваме тръбата с видеокамера, за да се установяви мястото, в което се е образувало запушване. След това ще използваме професионално оборудване, за да предприемем отпушването. Ще извлечем едрите отпадъци и ще разбием остатъка от наслоявания на едри частици. Накрая ще промием добре канала, за да го почистим напълно.

 

Канализацията връща

 

Ако канализацията връща, първо направете следните проверки

Можете да ни помогнете, като преди да ни се обадите, направите следните проверки. Те ще дадат информация за това, къде има вероятност да е образувано запушване.

Първото място, което трябва да проверите, е подовият сифон в банята. На това ниво е и каналът на ваната, ако имате вана. Първо проверете дали проблемът с оттичането е в тези две места.

Следващото място за проверка е казанчето на тоалетната. Ако няма проблем, когато пуснете вода от казанчето, тя се оттича надолу. Но ако водата не се оттича, а се връща и излиза през подовия сифон, тогава се касае за запушване на главния канал. Водата се връща, защото поради запушването не може да се оттича, и излиза през отвора на най-ниско ниво – сифона на пода.

Запушването може да е и в тоалетната. Проверка за това можете да направите по следния начин. Първо пуснете вода в мивката в банята. Обикновено тя е монтирана близо до тоалетната. Ако след пускането на водата в мивката нивото на водата в тоалетната чиния се повишава, това означава, че е запушен главният канал. При запушена тоалетна водата не може да се оттича. Установете кое от двете се наблюдава в тоалетната, за да ни информирате.

Връщането на вода може да се дължи и на запушване на по-горно ниво, ако живеете на долен етаж в блок. Ако водата се връща от подовия сифон, въпреки че вие не сте пускали вода във вашия апартамент, най-голяма е вероятността да има запушване във вертикален щранг.

За проверка на главния канал използвайте ревизионния отвор. Отвинтете капачката, за да проверите. Трябва да установите дали в този участък има застояване на водата, или тя се връща. И двете са признаци на запушване на главния канал.

 

Ако в многоетажна сграда се запушат много канали

В някои случаи връщането на вода в многоетажна сграда се дължи на запушване на много канали – на сифони, на мивки, на тоалетни. Тогава запушването се е образувало в главния канал, в който се оттича водата от тези канали.

Само специалисти по отпушване на канализация могат да направят точна диагностика. За това помага не само огледът, но и диагностиката с видеокамера. Екипът на Канал Експерт извършва щателен оглед и подробна диагностика, а след това предприемаме отпушване. Обадете ни се, без да отлагате, ако водата от канал или много канали в многоетажна сграда не се оттича, а се връща.