Решаване на проблеми с канализацията в Кубратово

Поддържането на всяка канализация е важно, защото тя има задачата да отведе отпадните води до най-близката пречиствателна станция. Ако живеете в Кубратово, при запушване на канализацията може да потърсите услугите на Канал Експерт – фирма за отпушване на канали в София и региона.

 

Решаване на проблеми с канализацията

 

Първият признак за запушена канализация най-често е неприятна миризма, която се носи от мивката, тоалетната, ваната или душ кабината. Тази миризма идва от канализацията и се появява в резултат на лошото оттичане на водата.

4 сигнала за проблем с канализация

Ако нивото на водата в тоалетната чиния е повишено или свързаните канали бълбукат, когато пуснете водата в тоалетната, това може да е сигнал за проблем в канализацията.

  • Често повтарящи се запушвания

Появява ли се често проблем с оттичането на водата в мивката на банята или кухнята, в сифоните на ваната, душ кабината или пода? Налага ли се често да използвате химически препарати за отпушване на канали или вакуум помпа? Не подминавайте този проблем – защото може да се касае за запушена главна канализация. В такива случаи най-добре е да извикате фирма, която да извърши обследване на канализацията с камера за видеодиагностика, за да се види дали има по-сериозен проблем като проникване на корени в канала, пропукани, деформирани или разместени тръби.

  • Лоши миризми от канала

Когато канализационните тръби са блокирани, мръсните води се връщат обратно във вашата мивка, тоалетна или вана. Тази вода може да не се забележи веднага, но ще усетите неприятна миризма идваща от канализацията. Това е знак, че мръсната вода не се оттича и трябва да вземете незабавни мерки преди да се е задълбочил проблема.

  • Необичайни звуци от канализацията

Ако вашата тоалетна издава звук подобен на къркорене след всяко пускане на водата или при пускане на водата в мивката чувате странни шумове, идващи от стените или през пода – това може да е сигнал, че имате запушване в някоя от канализационните тръби.

  • Покачване и спадане на нивото в тоалетната чиния

Ако забележите, че водата в тоалетната чиния се покачва и спада без причина, вероятно става въпрос за проблем с канализацията. Нашият съвет е да проверите дали, когато източите кухненската мивка, пералнята или ваната, това повлиява на нивото на водата в тоалетната чиния. Ако е налице такава зависимост, това говори за проблем с канализацията.

Машинни методи за отпушване на канал

Когато водата около краката ви под душа започне да се събира, това означава че ще трябва да потърсите фирма за машинно отпушване на канали. Всеки професионалист в областта има оборудване и машини, с помощта на които може бързо и качествено да реши проблема с канализацията. Основните методи за машинно отпушване на канали са два:

  • Хидравличен метод

Използва се вода под налягане, с помощта на която се разрушава и изтласква мръсотията, причинила запушването на канала. Накрайниците на тези машини имат различни дюзи, които се използват според вида на запушването.

  • Механичен метод

Използва се машина с дълъг гъвкав кабел, който може да проникне на голяма дълбочина в канализацията и да преминава всякакви завои. Използват се различни накрайници с въртящи се глави, с помощта на които се разбива запушването и се изваждат или изтласкват мръсотиите.

Трябва да знаете, че всяко запушване може да доведе до блокиране на канализацията, тъй като тя е свързана със централната канализационна система или пречиствателна станция и септична яма.

Тъй като отпадните води крият опасност за здравето, е най-добре проблемът с канализацията да бъде възложен на професионалисти.