Ремонт на канализация в Нови Искър

Ако се нуждаете от ремонт на канализацията в дома ви в Нови Искър, възложете го на Канал Експерт. Ние имаме опит в диагностиката на проблеми в канализацията и в извършването на ремонти.

 

Ремонт на канализация в Нови Искър

 

Смяна на стари тръби с нови

Ремонт може да ви се наложи ако тръбите ви са стари – с течение на времето те се износват и трябва да се сменят. Собствениците на домове масово сменят старите метални или каменинови тръби с нови пластмасови. Те имат по-добри качества и си струва да ги смените, ако още имате стари тръби у дома. Така ще предотвратите и доста проблеми, които биха се появили, ако оставите канализацията си в това състояние.

 

Ремонт при повреди в тръбите

Тръбите на канализацията са изложени на ежедневно замърсяване от отпадните води. Освен това в даден момент даден участък може да се спука, например в мястото на съединяване или на друго място. Тръбите от външната част може да се разместят поради разместване на почвата, корени на дървета, или да се счупят.

 

Ремонт поради запушване

При наслагване на замърсявания от отпадните води се образуват запушвания. Всяко запушване причинява много неудобства, може да се стигне и до големи щети. За отстраняване на запушвания в домове в Нови Искър се използват професионални спирали, но може да се наложи и ремонт на последиците, ако запушването се е наслоило до такава степен, че да се стигне до задържане на водата и наводнение, което причинява щети. Ако в тръбите се получи повреда поради напора на водата, която не може да се оттича, тя ще трябва да се ремонтира.

 

При първите признаци позвънете на специалисти

Както замърсяванията и запушванията, така и пукванията, счупванията се проявяват чрез признаци, на които трябва да се обърне внимание и да извикате специалисти, за да извършат ремонт. Всяка поява на неприятна миризма от канала, избиването на влага в даден участък показват, че има проблем и вероятно ще се наложи ремонт. Колкото по-бързо се обърнете към специалисти по ремонт на канализация в Нови Искър, толкова по-малко проблеми ще се получат. Така ще си спестите и повече разходи за по-сериозни ремонти, ако специалистите извършат видеодиагностика и установят причините за проблемите на ранен етап.

 

Важно е да смените старите износени тръби с нови при първа възможност

Новите PVC тръби, които се поставят вместо стари метални или каменинови тръби в домове в Нови Искър, са с гладка повърхност, включително отвътре. Това ги отличава от старите видове тръби, с грапава вътрешна повърхност. Металните тръби корозират с течение на времето и грапавините спомагат за задържане на отпадъци и за образуване на запушвания.

Ако в дома ви се е получил дефект, например пукване или счупване на тръба от стар тип, по-добре сменете всички тръби, защото скоро ще се изправите пред същия проблем в друг участък от канализацията ви.

Новите PVC тръби, които вече масово се използват в канализацията, са с много по-дълъг сркок на експлоатация и материалът има много по-голяма издръжливост. Разходите за ремонта за ранна смяна на тръбите ви ще ви спестят много по-големи разходи в бъдещето, когато старите тръби започнат често да дефектират.

За диагностика и навременен ремонт на тръби от канализацията в Нови Искър, както и за смяна на стари тръби от канализацията с нови PVC тръби на ваше разположение са специалистите от Канал Експерт. Не се колебайте! Свържете се с нас!