Професионални ВиК услуги в Бистрица

Професионални ВиК услуги се търсят често за домове в Бистрица. Ако се касае за нов строеж, е необходимо изграждане на канализация в него, както и на външни канали, свързващи дома ви с уличната канализация. Ако живеете в стара къща, която е със стар тип канализационни тръби, те често се запушват, а и по-лесно се повреждат. Затова е необходимо да се сменят с нови пластмасови тръби. За тези и други ВиК слуги потърсете екипа на Канал Експерт.

 

Професионални ВиК услуги

 

Изграждане на нова канализация

Възложете ни изграждането на нова канализация за новия ви дом. Ще изчислим необходимите количества материали, какви тръби и колко са необходими, ще поставим тръбите в дома ви и ще свържем каналите с външната канализация.

За добро оттичане на отпадните води е необходимо изграждане на външната канализация под определен наклон. Ако наклонът не е достатъчен, се получават чести запушвания. Нашите специалисти ще изградят тази част от канализацията, като положат тръбите под необходимия наклон. Гарантираме ви точност и качество на изграждане на вътрешната и външната канализация.

 

Отстраняване на запушвания

Запушванията са чест проблем както за нови, така и за стари домове в Бистрица. В канализацията ви попадат частици от храни, сапун, мазнини, други отпадъци. Понякога по невнимание се изпускат по-едри отпадъци, които бързо могат да причинят запушване.

Много опасни са хигиенните материали. Не само големите като памперси, но дори изглеждащите безпроблемни мокри кърпички не се разлагат, лесно засядат в каналите и стават основа за запушвания.

За да не се случват чести запушвания на каналите в дома ви в Бистрица, не изхвърляйте в тях мазнини, остатъци от ястия, хигиенни материали. Внимавайте децата ви да не изпуснат в каналите някой предмет. Това може да се случи много лесно в тоалетната, където отворът на тоалетната чиния е голям. Цяло руло тоалетна хартия, играчка или друг предмет, попаднали в канала на тоалетната, ще запушат канала. Те могат да заседнат или в меката връзка, или по-нататък.

Ако се стигне до запушване, не бързайте да пускате в канала препарат, купен от магазина. Такива препарати реагират с мазнините натрупани по вътрешността на тръбата, получава се сапунена маса, която още повече улеснява засядането на нови отпадъци. Обадете се на екипа ни, за да извършим отпушване с професионално оборудване.

Ние не използваме препарати, за да не излагаме на риск от повреди тръбите и за да не се увеличи количеството на лепкавата маса в канала. Прилагаме механично отпушване с професионални спирали, с които изваждаме едрите отпадъци и разбиваме натрупания слой от отпадъчни частици. След това промиваме обилно канала, за да го почистим напълно. По преценка на специалистите ни се извършва и отпушване с вода под налягане. На място решаваме кой от двата метода на механично отпушване да приложим.

 

Смяна на стари тръби с нови

Старите типове тръби – каменинови и метални, са с по-малък срок на експлоатация от новите пластмасови тръби. Те се запушват по-често, тъй като камениновите лесно се нащърбват, а металните корозират.

Поръчайте ни смяна на тръбите в канализацията на дома ви в Бистрица с нови тръби. Ще закупим необходимите тръби, ще махнем старите и ще поставим новите тръби. Извършваме смяната, като срязваме в местата на съединяване. Ако е необходимо, извършваме къртене, а при смяната на тръбите от външната канализация – разкопаване и след полагане на новите тръби засипване на изкопа.

За професионални ВиК услуги в Бистрица потърсете Канал Експерт. Ние сме специалисти с опит, професионално оборудване, отговорни и точни.