Почистване на канализация във Войнеговци

Добре работещата канализация осигурява не само комфорт и удобство, но и гарантира санитарно-хигиенните изисквания. Канал Експерт осигурява профилактична поддръжка на канализация и еднократно отстраняване на запушвания, както и ремонт и диагностика за Войнеговци и останалите райони на София в рамките на 50 км от града.

Ние обслужваме частни домове (жилищни кооперации, еднофамилни къщи и вили), заведения за хранене, магазини, бензиностанции, фабрики, предприятия, търговски центрове, автомивки, бизнес центрове и др.

 

Почистване на канализация във Войнеговци

 

Почистване на канализация в частни  и обществени сгради

Екипът на Канал Експерт използва съвременни методи за отстраняване на запушванията и извършва хидродинамично промиване на канали. В зависимост от типа на запушването ние използваме различни способи с наличната техника и апаратура, с която разполагаме, така че да се осигури максимален резултат.

Дали ще използваме механичен или хидродинамилен метод на отпушването зависи от вида и сечението на тръбите, а също и от степента и характера на запушването.

Когато пристигнем на място, първо правим оглед, за да установим местоположението на запушването. Ако е необходимо, може да се направи видеодиагностика на канала – това се налага при често повтарящи се проблеми. След това избираме най-подходящият метод на отпушване – електромеханичен  или хидродинамичен и отстраняваме запушването. Работата приключва с  промиване на канализацията и напускаме обекта, едва след като сме се убедили, че е възстановено напълно оттичането на водата.

 

Видеодиагностика на канали

Обследването на канали със специална камера с жило за тръби с различен диаметър позволява да се открие причината за често повтарящи се запушвания. Камерата разполага с екран, на който се вижда в реално време обхода на тръбите, а  заснетият материал може да се запише на цифров носител и да се предостави на клиента, ако има желание.

Този вид камери се използват за тръбопроводи, които не могат да се инспектират с роботизирани системи поради малкия диаметър на тръбите.

Регулирането на осветлението позволява да се постигне максимална чистата и контраст на картината. Въртящата се глава обследва всички участъци и посоки на стените.

От нашият опит сме забелязали, че най-често старите каменинови тръби създават проблеми, тъй като са напукани и в тях проникват корени на дървета. Попадналите строителни отпадъци в канализацията са друга причина за запушване на по-големите тръбопроводи.

 

Хидродинамично промиване на тръби

Това един сигурен и мощен метод за отпушване на канали с по-голям диаметър на тръбите с помощта на подавана вода под високо налягане.

Канал Експерт разполага с бус, притежаващ мощен компресор, от който се подава водата с необходимото налягане по дълъг гъвкав маркуч. С това оборудване може да се отпушват и промиват канали, както и да се засмукват и отводняват помещения, басейни и плоски покриви.

 

Машинно отпушване на канали

Това е един съвременен метод за отпушване на канали, при който се използва машина със спирали и въртяща се глава, която разполага с дълъг гъвкав кабел, с който се прониква на голяма дълбочина и така се стига мястото на запушването.

Канал Експерт разполага с преносимо оборудване за машинно отпушване на канали, с което може да дойде на място в рамките на час и бързо да се възстанови проводимостта на канала, без да го повреди.

При запушване на канал във Войнеовици се свържете с нас, за да пристигнем на място в рамките на час и да направим оглед. Така ще преценим как най-добре може да се реши проблема. Използваме само сертифицирано професионално оборудване за хидродинамично и електромеханично отпушване на канали. Не напускаме обекта, докато не се уверим, че канализационната система работи безпроблемно, а плащането е извършва след отстраняването на блокажа.