Почистване и видеодиагностика на канализация в кв. Младост, София

Много често при почистване на запушени канали, когато има подозрение за счупване или повреда  се налага да се направи и видеодиагностика. В други случаи може да се наложи инспекция на канализацията, поради често повтарящи запушвания или планирани ремонти.

Видеодиагностиката е безвреден и ефикасен метод за откриване на проблеми с канализацията. Тя може да ви спести време и пари, като ви помогне да избегнете ненужни ремонти и да решите проблемите с канализацията по най-ефективния начин.

 

Почистване и видеодиагностика на канализация

 

Кога е необходимо да се прави видеодиагностика при запушване на канал

Видеодиагностиката е метод за визуална инспекция на вътрешността на канализационните тръби. Тя се извършва с помощта на камера, вкарана в тръбата, и позволява да се видят причините за запушването и други проблеми с канализацията.

Има запушвания на канали, при които е препоръчително да се направи видеодиагностика:

  • Ако канализацията ви се запушва често, това може да е знак за по-сериозен проблем, който може да се открие само с видеодиагностика;
  • Ако традиционните методи за отпушване не са успели да решат проблема, видеодиагностиката може да помогне да се определи причината за неуспеха;
  • Ако имате съмнение, че канализационната тръба е счупена или повредена, видеодиагностиката ще ви даде ясна представа за проблема
  • Видеодиагностиката може да се използва за планиране на ремонт на канализацията, като ви даде информация за състоянието на тръбите и местоположението на проблемите;
  • След ремонт на канализацията, видеодиагностиката може да се използва за проверка на резултата и за да се уверите, че проблемът е решен;

 

Случай от практиката

Преди няколко дни получихме спешно обаждане от клиент, живеещ в кв. Младост, София. Той се оплакваше от запушена канализация в банята, която не е могла да се отпуши с традиционни методи.

Екип от Канал Експерт пристигна на мястото в рамките на час. След оглед на проблема, установихме, че запушването е сериозно и се намира дълбоко в канализационната тръба.

За да решим проблема, екипът ни използва следните методи:

  1. Видеодиагностика:

С помощта на камера, вкарана в канализационната тръба, успяхме да локализираме точното местоположение и причината за запушването.

Видеодиагностиката ни позволи да видим проблема в детайли и да планираме най-ефективния подход за отстраняването му.

  1. Почистване с машина със спирали:

За да отстраним запушването, използвахме машина със спирали, с помощта на която блокажът беше раздробен.

Водна струя под високо налягане отстрани запушването и извърши промиване, без да повреди канализационната тръба.

  1. Проверка на резултата:

След почистването, отново пуснахме камерата в канализационната тръба, за да се уверим, че проблемът е решен.

Клиентът остана доволен от бързата и качествена работа на екипа на Канал Експерт.

 

Предимства на комбинирането на двете услуги: видеодиагностика и почистване на канали

Комбинирането на почистване на канализация и видеодиагностика ви гарантира, че проблемът ще бъде решен ефективно и трайно.

Видеодиагностиката може да ви даде по-добра представа за цялостното състояние на канализацията ви, което може да ви помогне да планирате бъдещи ремонти.

Професионалното почистване на канализация може да отстрани дори най-упоритите запушвания, без да повреди тръбите.

Фирма Канал Експерт разполага с екип от квалифицирани и опитни професионалисти, които използват най-съвременни технологии за видеодиагностика и почистване на канализация. Винаги може да разчитате на нас за бърза реакция и аварийно обслужване.

Ако имате проблеми с канализацията, не се колебайте да се обърнете към Канал Експерт!