Отстраняване на ВиК аварии

Водопроводните и канализационни мрежи се експлоатират усилено. Понякога при претоварване, при замърсяване на канализацията и по други причини, се получават аварии. За бързото им отстраняване разчитайте на екипа на Канал Експерт.

 

Отстраняване на ВиК аварии

 

Спукване, разместване на тръби, запушвания от външни обекти

Водопроводните и канализационни тръби във външните части на ВиК мрежите може да се пукнат или да се разместят, при което сегментите се отделят един от друг и се стига до теч. За ремонт на участък с ВиК авария се обадете на нашите специалисти.

При такива аварии трябва да се направи изкоп за откриване на тръбите и смяна на дефектната тръба или тръби.

Запушванията във външната канализация може да се дължат на проникнали корени на дървета в дадена тръба или тръби. В тръбите от външната част може да попаднат и големи външни обекти като камъни и други външни обекти, ако има пукване, счупване или разместване. Тогава също трябва да се смени тръбата, в която има прораснали корени или попаднали камъни, строителни отпадъци и други.

След изкопаването до тръбите в участъка, в който е аварията, и смяната на дефектните сегменти, се засипва отново с изкопаната пръст, за да се възстанови теренът.

 

Запушване на канализация

Съвременните канализационни тръби са изложени на ежедневно, ежечасно и ежеминутно замърсяване. Остатъци от храни, от сапун, косми и други малки частици попадат в каналите заедно с отпадните води. Ако изсипвате остатъци от храна в канала, те също се полепват по вътрешността на тръбите. Мазнините са особено благоприятни за образуване на запушване, защото бързо полепват по тръбите и привличат всякакви други частици.

За да се отървете от запушването, което е не само проблем, пречещ за миене и къпане, но е съпроводено и със силна неприятна миризма от канала, позвънете на нашите специалисти.

Ние извършваме механично отпушване, за да не създаваме рискове за повреда на тръбите. Използваме професионални спирали с различни накрайници или прилагаме отпушване с вода под налягане. Промиването на каналите след отпушване гарантира пълното им почистване от всякакви отпадъчни частици.

 

Авария в канализация със стари тръби

Старите видове тръби – каменинови и метални – са изложени на рискове от запушвания и аварии, тъй като се износват по-бързо от новите PVC тръби. Освен това вътрешността им е грапава, металните тръби лесно корозират и се създават условия за лесно запушване.

При авария в стари тръби нашите специалисти ще я локализират и отстранят. Добре е да се подготвите за смяна на старите тръби с нови, защото и в бъдеще ще има рискове от аварии, ако оставите старите тръби.

 

Запушване на тоалетна

Запушването на тоалетната трябва да се отстрани възможно най-бързо. Това се налага не само поради големия дискомфорт, защото не можете да използвате тоалетната чиния. Ако водата започне да се връща, тя може да прелее и да наводни помещението.

Тоалетната чиния може да се запуши от различни отпадъци – изсипани остатъци от храна, изпуснато по невнимание руло тоалетна хартия, изпусната от детето играчка и други.

Обикновено тези запушващи отпадъци и предмети засядат в частта след тоалетната чиния. Трябва да проверим къде точно има запушване и да го отстраним, като демонтираме съответната част – мека връзка или тръба.

При проблеми и аварии във ВиК мрежата ви позвънете на Канал Експерт за отстраняването им. Ще се отзовем бързо и ще направим оглед, след което ще извършим ремонт, подмяна или отпушване, според необходимостта.