Отпушване на тоалетни в Световрачене

При запушена тоалетна в Световрачене решението сме ние, екипът за отпушване на канали от Канал Експерт. Просто ни потърсете, не отлагайте, за да извършим отпушване на тоалетна, да възстановим комфорта в дома ви и да се избегнат щети от евентуално наводнение. При запушване на тоалетната водата може да започне да се връща, затова не правете опити за отпушване с любителски средства. Можете само да усложните нещата. Необходима е намеса на специалисти.

 

Отпушване на тоалетни в Световрачене

 

Изхвърлянето дори на малки отпадъци може да допринесе за запушване

При съвременния начин на живот от време на време се случва да се изхвърлят храни. Дори в малки количества те могат да поставят началото на запушване на тоалетна или да добавят маса към вече започнало да се образува натрупване. Особено лесно се стига до отлагане на изхвърлените отпадъци, ако съдържат мазнини. По-добре е те да се изхвърлят в торбички с общия боклук.

Освен остатъци от храна всякакви хигиенни материали, като мокри кърпички, най-често изхвърляни в тоалетната, могат лесно да заседнат след тоалетната чиния и да предизвикат запушване.

Запушвания се образуват и при изтърваване на сапун, ароматизатори, руло тоалетна хартия или дори картонената ролка от използвано руло.

Децата, които изпускат различни предмети в тоалетната, също бързо могат да предизвикат запушване, например с изтървана играчка или хвърляне на някакъв предмет.

 

Запушванията се образуват по-лесно, ако след използване не се пуска достатъчно вода

След всяко използване на тоалетната трябва да се пуска достатъчно вода, за да отмие отпадъците и да ги отнесе навътре в канала. Ако в дома ви в Световрачене някой не спазва това правило, това може да причини запушване. След отстраняването на запушването от нашите специалисти те ще ви напомнят да пускате редовно вода след като сте използвали тоалетната.

 

Професионално отпушване на тоалетна

За да се отстрани запушване на тоалетната в дома ви в Световрачене, нашите специалисти първо проверяват меката връзка и канала след нея, за да установят къде точно е това запушване. Освен това трябва да се установи какво го е причинило. За целта се прилага видеодиагностика.

Отпушването се извършва с вкарване на професионални спирали, с които се достига до натрупването или до заседналия предмет. Той се изважда, а след това трябва да се промие с голямо количество вода.

Ако запушването е в меката връзка след тоалетната чиния, отпушването е по-бързо. Тази връзка се демонтира, изваждат се запушващите отпадъци или предмети и тя се монтира отново.

 

Периодично профилактично почистване на канала на тоалетната

След отпушване на тоалетна в дома ви в Световрачене от нашата фирма за отпушване на канали можете периодично да изсипвате вряла вода или комбинация от сода бикарбонат и оцет в канала, за да се разтварят и отмиват наслагванията. Всички канали в домовете неизбежно се замърсяват, дори ако се грижите да не пускате опасни отпадъци като мазнини, сапун, хигиенни материали и други.

Врялата вода разтваря мазнините и ако забележите по-бавно оттичане на водата, това е начин, който може да помогне за почистване.

Още една комбинация, изпитана за почистване на канали при леко замърсяване, е сода бикарбонат и оцет. Първо трябва да се изсипе около чаша оцет, а след това поне половин чаша сода. Капакът на тоалетната трябва да се затвори, защото веднага започва да протича реакция между продуктите. След половин час каналът може да се промие с вряла вода.

Въпреки профилактиката може да се стигне до запушване на тоалетната в дома ви в Световрачене. Още щом забележите забавено оттичане на водата, позвънете на Канал Експерт. Ако настъпи пълно запушване, също ще се справим бързо с него. Ние се грижим за отпушването на тоалетни във вашия район.