Отпушване на тоалетни в Нови хан

При неправилната употреба на санитарните съоръжения и изхвърляне на неразградими отпадъци в тоалетната чиния като мокри кърпички, памучни тампони и други хигиенни материали, може да се стигне до запушване на тоалетната.

Професионалното отпушване на тоалетни е ефективен и надежден начин за справяне с всяко запушване на каналите. Лицензирана фирма Канал експерт  разполага със специализирано оборудване и експертиза за работата с различни типове тръби и канализационни системи.

Нашите професионални решения осигуряват дългосрочни резултати и съдействат за спокойствието и комфорта на домакинствата в Нови хан и региона на София.

 

Отпушване на тоалетни

 

Професионално отпушване на тоалетни в Нови хан

В зависимост от степента на запушването може да се наложи първо специалистите да извършват диагностика на проблема. За целта ние от Канал експерт използваме специализирана водоустойчива камера за инспекция, която е свързана с монитор или дисплей, от който може да се наблюдава в реално време какво се случва вътре в тръбите.

Видеодиагностиката на тоалетна е полезен инструмент за бързо и точно определяне на проблеми в канализационната система. Този метод помага на специалистите да предоставят по-точна информация и съвети за решаване на проблемите, без да налагат къртене и ремонти.

В зависимост от степента на запушването, видовете отпадъци и характеристиките на системата, екипът ни избира подходящия метод за отпушване. Това може да бъде използване на вода под налягане (хидроотпушване) или машинно отпушване.

Водната струя под високо налягане може да премахне дори най-упоритите блокажи и отпадъци в тръбите. Тя е способна да разбие и отмие мазнини, котлен камък, косми, хартия и други материали, които могат да доведат до задръстване.

Процесът на отпушване с вода под налягане е обикновено бърз и ефективен. Той може да се изпълни в рамките на час, в зависимост от сложността на проблема. Той може да се използва на различни видове тръби, включително PVC, чугун, стоманени и други материали. Това го прави подходящ за разнообразни канализационни системи.

Машините със спирали са подходящи както за леки запушвания, така и за по-тежки проблеми в канализационната система. Те разполагат с мощен мотор и въртящи се спираловидни инструменти. Спиралата, която се върти и прониква в тръбите, разбива  заседналите материали и отпадъци. Вида на спиралата се избира в зависимост от видовете задръствания и тръби.

След извършване на отпушването специалистите от екипа на Канал експерт проверяват дали проблемът е успешно решен и канализационната система функционира правилно.

 

Съвети за предотвратяване на бъдещи проблеми

Правилната употреба на тоалетната чиния може да намали риска от запушване на тръбите и други проблеми с канализационната система.

Ето защо е важно да използвате тоалетната чиния така, че да я поддържате функционираща и без проблеми:

  • Използвайте подходящи материали

Използвайте тоалетна хартия и други материали, които са предназначени за тоалетната. Избягвайте хвърлянето на твърди или неразградими предмети в тоалетната.

  • Използвайте разумно количество хартия

Не прекалявайте с количество хартия, което хвърляте в тоалетната. Използвайте разумно количество, за да намалите натоварването на тръбите.

  • Разделяйте изплакванията

При по-голямо количество отпадъци, изплаквайте тоалетната поетапно. Това помага за по-лесно преминаване на отпадъците през тръбите.

  • Избягвайте хвърляне на мазнини и масла

Не изливайте мазнини, масла и готварски остатъци в тоалетната. Те могат да се стегнат и да причинят запушване на тръбите.

  • Избягвайте употребата на химикали

Избягвайте използването на агресивни химикали за почистване на тръбите. Те могат да повредят материалите и да допринесат за проблеми с канализацията.

Важно е да се съобразявате с нашите съвети за предотвратяване на бъдещи проблеми и за поддържане на канализационната система чиста и функционираща.