Отпушване на тоалетна в с. Клисура, Софийско – как да се справим с проблема

Запушената тоалетна в малките населени места като с. Клисура е един от най-неприятните моменти в домакинството. Това може да се случи по всяко време и да ни затрудни значително. Добрата новина е, че в повечето случаи може да се справите сами с проблема, а ако не успеете, може да потърсите помощ за отпушване от фирма Канал експерт, която обслужва София и региона.

 

Отпушване на тоалетна

 

Причини за запушване на тоалетна

Запушването на тоалетната може да се случи поради различни причини. Най-честите могат да бъдат фекалии и тоалетна хартия. Ако изхвърляте големи количества наведнъж, това може да доведе до запушване.

В тоалетната често се изпускат предмети, които не трябва да се изхвърлят там. Това може да са остатъци от котешка тоалетна, играчки, хигиенни материали и др.

Ако ремонтирате или правите строителни дейности в дома си, е важно да вземате предпазни мерки, за да не попаднат строителни отпадъци в тоалетната.

Когато в домакинството има домашни любимци, които ядат месо, костните остатъци могат да се превърнат в проблем. Те са твърди и могат да запушат тоалетната.

 

Как да отпушим тоалетна сами

Ако тоалетната ви е запушена, можете да опитате да я отпушите сами, спазвайки нашите съвети и препоръки. Някои от най-добрите методи, които помага при по-малки блокажи са следните:

  • Вакуум помпа – това е най-лесният и достъпен метод. Поставете помпата върху отвора на тоалетната и изтеглете няколко пъти. Ако запушването е леко, това може да е достатъчно, за да го отстраните.
  • Химикали за отпушване – тези химикали са достъпни в повечето магазини. Те са ефективни при повечето запушвания, но могат да бъдат опасни за здравето и околната среда. Използвайте ги внимателно, като спазвате инструкциите на производителя.

Внимание: Не използвайте химикали за отпушване, ако тоалетната е пълна с вода.

  • Въртяща се тел за отпушване на канали – тази тел се използва за разбиване на запушването. Поставете я в отвора на тоалетната и завъртете. Ако запушването е твърдо, може да се наложи да използвате повече сила.

Внимание: Не използвайте въртяща се тел, ако запушването е в близост до тоалетната чиния.

  • Водородна прекис – тази смес е ефективна при запушвания, причинени от фекалии. Налейте 1 литър водородна прекис в тоалетната и оставете да престои за 30 минути. След това излейте 5 литра гореща вода.

След като отпушите тоалетната, почистете я с почистващи препарати за тоалетни, за да предотвратите повторно запушване.

Ако тези методи не помогнат, трябва да извикате ВиК специалист.

 

Отпушване на тоалетна  от професионалисти

Ако опитите за отпушване на тоалетната чиния не са успешни, трябва да извикате професионални услуги за отпушване. Екипът на Канал Експерт има опит и оборудване, които ни позволяват да отстранят дори най-тежките запушвания. Това гарантира, че тоалетната ви ще бъде отпушена правилно и безопасно.

Изборът на метод за отпушване зависи от вида и местоположението на запушването. Професионалистите от нашия екип са обучени да използват различни методи за машинно отпушване на канали и могат да изберат най-подходящия за конкретната ситуация.

При необходимост може да се извърши видео инспекция с помощта на камера, която се вкарва в канализацията. Това позволява на техника да види дали има други проблеми в канализацията, които да налагат извършване на ремонтни дейности.

 

Как да предотвратим запушване на тоалетна

За да предотвратите запушване на тоалетната, е важно да се придържате към следните правила:

  • Изхвърляйте фекалиите и тоалетна хартията на малки порции;
  • Не изхвърляйте други предмети в тоалетната;
  • Ако ремонтирате или правите строителни дейности в дома си, вземайте предпазни мерки, за да не попаднат строителни отпадъци в тоалетната;
  • Редовно почиствайте тоалетната си с почистващи препарати за тоалетни.

Ако въпреки всичко възникне проблем със запушване на тоалетната чиния, свържете се с екипа на Канал Експерт, защото ние като професионалисти може да предоставим гаранция за извършената работа, за да нямате в бъдеще повторни проблеми с канализацията в с. Клисура.