Отпушване на подови сифони в Градец

При запушване на подов сифон в дома ви в Градец трябва бързо да потърсите фирма за отпушване на канали. Ако сте мили пода или замърсени неща, попадането на малки и големи частици отпадъци в сифона е неизбежно. Много рисково е миенето на мазни неща, защото попаднали в сифона, те привличат и задържат всякакви замърсявания и образуват неразбиваема маса.

За да можете отново да използвате помещението, е необходимо отпушване от специалисти. Екипът на Канал Експерт ще извърши оглед и ще прецени как да извърши отпушването  на сифона в зависимост от неговото разположение и степента на запушване.

 

Отпушване на подови сифони

 

При неприятна миризма от канала

Потърсете екип от специалисти, ако от подовия сифон в дома ви в Градец излиза неприятна миризма. Тя обикновено е признак за начално запушване и можете отрано да вземете мерки, за да не се стигне до пълно задръстване.

Ако домът ви е няколкоетажен и в канализацията ви няма вентилация, при пускане на водата въздушната струя от нея създава вакуум. Така водата от долния етаж или етажи се изсмуква от вакуума и се създават условия за проникване на миризма от канала.

 

Специфика на отпушването според вида на подовия сифон

Отпушването на подов сифон се извършва според вида му. Най-разпространени са сифоните с долно оттичане и със странично оттичане.

  • При подов сифон с долно оттичане

При първия тип – с долно оттичане, отпушването е по-лесно, тъй като вкарваме спирала, за да отпушим, придвижвайки я напред с въртеливи движения. Когато спиралата достигне до запушения участък от мръсния канал, движейки спиралата, разбиваме натрупването на части. След това трябва да се промие с обилно количество вода, за да отнесе дори най-малките частици от запушващия слой.

  • При подов сифон със странично оттичане

От подовите сифони със странично оттичане  най-разпространени са роговите. При тях обикновено отгоре има допълнителен отвор, чието предназначение е да предотвратява връщането на миризма от канала. Този отвор се използва и за отпушване. Но тъй като вътре в сифона има преграда, за да се вкара спиралата в отвора, трябва тя да се промуши над преградата. Тогава спиралата достига в тръбата, свързана със сифона. Важно е отпушването да се извърши от специалисти с опит и познаване на конструкцията на този вид сифони, за да може да се извърши успешно.

Има и подови сифони с оттичане отстрани, при които има S-образен сегмент за задържане на вода и по този начин предпазване от връщане на миризма от канала в помещението в дома ви в Градец. При тях трябва първо да махнем решетката и след това конусовидния елемент под нея, за да открием отвора и да можем да вкараме спиралата.

 

Почистване на сифона

След отпушването с разбиване на натрупването от замърсявания, за което използваме професионални спирали и подбираме към тях накрайници според състава на това натрупване,  почистваме и самия сифон. Трябва да се премахнат абсолютно всички частици от замърсявания, за да не послужат като основа за ново запушване.

За да предпазите подовите сифони в дома ви в Градец от запушване, преди миене почиствайте пода от едри и дребни замърсявания и прах. При миене на замърсени неща първо забършете, особено ако има мазнини. Ако се стигне все пак до запушване на канала, веднага се обадете на специалистите от Канал Експерт.