Отпушване на мивки и сифони в Плана

Всекидневните задачи в дома често ни изправят пред неизбежни проблеми, свързани със запушване на мивки и сифони, които могат да нарушат нормалния режим на ежедневието.

Нашата мисия е да предоставим бързи, ефективни и надеждни решения на клиентите си, които се сблъскват с проблеми в канализационната система в с. Плана, София и региона.

Дългогодишният ни опит в областта и съвременното оборудване, ни позволяват не само да отпушваме каналите, но и да предоставяме професионални съвети за поддръжка, които ви помагат да предотвратите бъдещи проблеми.

 

Отпушване на мивки и сифони

 

 Как да отпушим мивката

Отпушването на мивката може да се извърши с различни методи, в зависимост от причината за проблема.

Най-често хората прибягват към използването на химически препарати за отпушване, които могат освен да са ефективни о също така и да повредят тръбите или връзките, поради силното си агресивното действие.  Нашият съвет е при използването на препарати за почистване, да предпочитате екологични и биоразградими варианти. Агресивните химикали могат да повредят канализационната система и да нарушат екосистемата.

Ето защо ви предлагаме използването на смес от сода и оцет за по-малки запушвания. Смесете половин чаша сода за хранене с половин чаша оцет. Налейте ги в отвора на сифона и оставете да действа за около 15-20 минути. След това излейте гореща вода, за да изплакнете.

Съветваме ви да не изсипвате голямо количество мазнина в мивката, тъй като това може да доведе до натрупване и втвърдяване на маслата в канализационната система.

 

Как да отпушим сифона

Сифоните са тръбопроводите, които свързват мивките и умивалниците с канализацията. Те могат да се запушат с косми, мазнини и други отпадъци.

Отпушването на сифона може да се извърши с различни методи, в зависимост от причината за блокажа.

Използвайте т.нар. „Змия за отпушване“ на сифони, която представлява механична стоманена система с гъвкава тел, която може да проникне навътре в тръбата.

Използвайте и вакуум помпа, като прилагате кратки, решителни движения нагоре и надолу. Този метод може да помогне при леки задръствания.

Ако не разполагате с помощни средства, може просто да поставите в отвора на сифона гъба и да я натискате и вдигате  последователно няколко пъти. Това може да създаде вакуум и да разлепи заседналите материали.

Разбира се не трябва да забравяте, че преди всичко е добре отворите и свалите сифона като се опитате да го почистите ръчно от събралите се косми и остатъци. Бъдете готови с кофа или друг съд, защото може да има вода и заседнали материали, които да изпадат.

Почиствайте сифона редовно, за да предотвратите натрупването на заседнали материали. Това просто действие може значително да намали риска от нови блокажи.

 

Професионална помощ а отпушване на мивки и сифони

Ако нито един от горепосочените методи не помогне, е възможно да има по-сложна причина за запушването на мивката или сифона. В този случай, е добре да се консултирате се със специалисти за отпушване на канализации, които разполагат със специализирано оборудване и опит.

Представяме ви някои от успешните случаи в с. Плана, Софийско, в които екипът на Канал Експерт използва машината ROTHENBERGER R 600 и видеодиагностика, за да реши проблеми в мивки и сифони с бързина и ефективност.

  • Запушена мивка в жилищна сграда

След като клиентът се свърза с нас ние установихме блокаж в канализационната тръба на мивката. С помощта на професионално машинно отпушване нашите техници успешно отстраниха заседналите отпадъци и възстановиха нормалното функциониране на мивката. В последствие, извършихме видеодиагностика, която помогна да се изключат възможни бъдещи проблеми и се гарантира дългосрочната функционалност на системата.

  • Запушен сифон в заведение за хранене

Запушеният сифон причиняваше прекъсвания в нормалната работа на кухнята. Специализираният екип на Канал Експерт използва ROTHENBERGER R 600, за да отстрани блокажа в канализацията и да възстанови нормалното функциониране на сифона. След успешното отпушване, използвахме видеодиагностика, за да установим евентуални уязвимости и да предложим превантивни мерки за поддръжка.

Тези случаи представляват само малка част от успешният ни опит при отпушването на мивки и сифони с използването на ROTHENBERGER R 600 и видеодиагностика. Канал Експерт продължава да предоставя бързи, ефективни и професионални услуги за отпушване, гарантирайки дългосрочната функционалност на канализационните системи на нашите клиенти.

Ако забележите притеснителни знаци като бавно оттичане на водата в мивката или сифона, реагирайте бързо. Постоянното следене на канализационната система помага за предотвратяване на по-големи проблеми.

Свържете се с нас, когато се нуждаете от експертно решение на проблема със запушени мивки и сифони – Канал Експерт е тук, за да помогне.