Отпушване и почистване на канали във Владая

Запушеният канал в дома ви във Владая прекъсва нормалния ритъм на ежедневието. Затова трябва да се отпуши бързо, за да можете да ползвате мивката, банята, тоалетната. А тъй като запушването може да е леко, но може и да се състои от голяма маса отпадъчни частици, по-добре се доверете на специалисти по отпушване на канали в София и околността. Не се опитвайте сами да се справите със ситуацията. Стигне ли се до запушване, дори и леко, винаги има тънкости, с които няма да се справите.

 

Отпушване и почистване на канали във Владая

 

Важно е да се установи къде точно е запушването

Ако запушването е образувано от наслагвания близо до сифона, можете и да достигнете до него, например с някаква тел или спирала за отпушване, ако имате такава. Можете да успеете да раздвижите и разбиете натрупаната маса от отпадъци. Но често отлаганията са навътре в каналите и до тях може да се достигне само с професионални спирали за отпушване на канали. Специалистите от Канал Експерт използват спирали с голяма дължина, с които може да се проверява на голямо разстояние навътре в канала до къде има проходимост за водата. Така се установява и къде е натрупано запушване, което трябва да се отстрани.

 

Солидните натрупвания на отпадъци в канала могат да се разбият с мощна струя вода

При сериозно натрупване на запушващи материали, като мазнини, косми, остатъци от храни и други, е важно да се приложи мощна водна струя, за да може да се разбие това натрупване. Специалистите от Канал Експерт разполагат с професионална машина, която произвежда водна струя със скорост най-малко 100 литра в минута. С такава обилна струя вода, с налягане 160 бара, може да се разбият и отмият напълно дори натрупвания, които са се образували дълго време и вече представляват здрава лепкава маса, неподатлива за механично разбиване с накрайници на спирали. Допълнително предимство на този метод е, че може да се променя мощността на машината, като при по-упорито запушване се включва на по-висока мощност.

С машината, която подава вода под налягане, нашите специалисти използват различни дюзи, включително дюзи, подходящи за справяне със запушвания във външните части на канализацията във Владая. Такива запушвания се получават при попадане на пясък или проникване на корени на дървета. Ние подбираме подходяща дюза според вида на запушването, за да го отстраним успешно.

 

Почистване на канали във Владая

Профилактичното почистване на каналите във Владая помага за предотвратяване на запушвания.

Поръчвайки професионално почистване на канализация от  Канал Експерт, вие си спестявате големи разходи, каквито неминуемо бихте имали при образуване на запушване.

Ние ви препоръчваме ежегодно профилактично почистване на каналите ви, за да сте спокойни, че няма да се допусне натрупване на запушваща маса.

Разбира се, вие също трябва да се грижите за незамърсяването на каналите в дома ви. Не изхвърляйте мазнини и сапун, които лесно се отлагат по тръбите и привличат всякакви частици. Хигиенните материали също причиняват големи проблеми, тъй като не се разлагат и лесно засядат на удобни места в каналите.

Потърсете ни за отпушване на канал във Владая веднага щом забележите забавено оттичане на водата. А веднъж годишно поръчвайте почистване на канали от Канал Експерт.