Опитни специалисти за отпушване на канали в Иваняне

Изправени сте пред неприятност в дома, която парализира дейностите – запушване на канал? Обърнете се към специалистите за отпушване за Иваняне и всички населени места около София – Канал Експерт.

Запушванията могат да започнат да създават проблеми с оттичането още докато са в процес на начално натрупване. А при бързо замърсяване и изхвърляне в каналите на мазнини, остатъци от храни и други отпадъци запушеният канал може да ви изненада внезапно. Не търсете начини да освободите тръбата от натрупванията с ваши средства и усилия. Необходима е намесата на специалисти с опит и професионално оборудване. Така няма да се стигне до допълнителни рискове за канализацията ви. При изсипване на препарати химикалите в тях реагират с мазнините от натрупванията и продуктът са сапуноподобни маси. Те не освобождават канала от запушването. Напротив, става още по-лесно привличането и задържането на отпадъци по вътрешността на тръбите.

 

Опитни специалисти за отпушване на канали

 

Механично отпушване на каналите в дома ви

Нашият екип извършва машинно отпушване на канали в Иваняне. Ние не използваме препарати с агресивно действие на основата на силни химикали. Освен че продуктите от реакцията им с мазнините в каналите усложняват запушването, самите химикали могат да повредят тръбите.

Екипът ни използва професионални спирали, с които проникваме навътре в канала, ако след проверка на сифона се окаже, че запушването не е в него. Достигаме до запушването и започваме да разбиваме задръстването с въртеливи движения. Използваме накрайници, които са различни и с тях можем да постигнем разбиване на различни видове натрупвания.

След като сме разбили „тапата“ от наслагвания на замърсявания, промиваме канала с голямо количество вода под налягане. Всякакви остатъци от запушването могат да допринесат за образуване на ново запушване, затова трябва да се отстранят. Силната струя вода отнася всички отпадъчни частици и почиства напълно вътрешността на канала.

 

Отпушване с вода под налягане

Този вид отпушване също постига целта, когато е налице запушен канал в Иваняне. Нашите специалисти преценяват кога е удачно да приложат силна струя вода под високо налягане, което да разбие натрупването в канала и да освободи пътя за отпадните води.

И с отпушването с вода под налягане се избягва рискът от повреда на тръбите, какъвто съществува при прилагането на химикали за разяждане на наслагванията от замърсявания.

Така се промива напълно вътрешността на тръбата, за да не останат частици, които да поставят начало на ново запушване.

 

Избягвайте изхвърляне в канала на отпадъци, които лесно причиняват запушвания

За да не допуснете запушване на канал в дома ви в Иваняне, не изхвърляйте остатъци от храни, особено мазнини. Те лесно засядат в канала, а под действието на студената вода течните мазнини се превръщат в лепкава маса, която бързо се наслагва по вътрешността на тръбите.

Хигиенните материали също създават големи рискове от запушвания. Те засядат лесно, не се разлагат и дори малко количество от тях бързо може да създаде проблем за оттичането на водата. Хигиенните кърпички често стават причина за запушвания. Те изглеждат малки и лесно преминаващи през каналите, но на практика бързо засядат на удобни места – извивки, снадки. Така се поставя началото на основа за масивно запушване.

За да не се стигне до запушване в дома ви в Иваняне, възложете ни профилактично почистване на канализацията ви. А ако запушването е вече образувано, с  него бързо и професионално ще се справи екипът от опитни специалисти на Канал Експерт.