Машинно отпушване на мивка и сифон в Горни Богров

Мивките често се замърсяват с хранителни остатъци, мазнина и други отпадъци, които могат да доведат до затруднения при оттичането на водата.

В случаи, когато домашните средства или ръчното почистване на мивката не е достатъчно, машинното отпушване на канала може да бъде ефективна алтернатива за всички живеещи в Горни Богров и региона на столицата. Каналопочистващата машина е подходяща за отпушване на мивки и сифони, когато има по-големи запушвания в канала.

 

Машинно отпушване на мивка и сифон

 

Как работят каналопочистващите машини

Каналопочистващите машини работят с вода и въздух, което позволява на устройството да разчисти замърсяванията в тръбите и да възстанови нормалното функциониране на канала.

Едно от основните им предимства е, че те не нараняват тръбната система, както може да се случи при използването на химикали или ръчното почистване с помощта на метални принадлежности. Освен това, каналопочистващата машина може да бъде използвана за почистване на различни видове тръби и не само на мивки.

За машинно отпушване на канали в София и региона Канал Експерт използва Rothenberger R 600 – подходяща за отпушване на канали, мивки и сифони, тоалетни и други тръбни системи. Тя е оборудвана с мощен електромотор и притежава няколко различни вида наставки за почистване на различни видове отпадъци. Дългият и гъвкав кабел, който притежава, може да премине през извивките на канализацията като променя посоката си на въртене.

 

Кога да извикаме професионална фирма за машинно отпушване на канализацията

Когато забележите, че водата се отича бавно или се излъчва неприятна миризма от канала, обикновено първо използвате някои домашни средства или готови химически продукти, съчетани с ръчно отпушване на канала. В случай, че забележите, че резултатът е слаб или незадоволителен, трябва да се обърнете към фирма за отпушване на канали.

Понякога може да се касае дори за по-сериозни повреди на канализацията, свързани с напукване или деформиране на тръбната система. Всичко това може да се установи само чрез видеодиагностика, чрез която не само да се идентифицира проблема, но и да се локализира неговото местоположение.

Професионалистите могат да ви насочат към правилното решение, от което се нуждаете – дали само с машинно отпушване на канала ще се реши проблема, или се налага да се извърши и ремонт на канализацията. Такива случаи,  при които се налагат ремонтни дейности, обикновено са свързани със стара канализация или когато имаме често повтарящ се проблем със запушване на канала.

 

Как може да предотвратим запушването на мивката

Ето няколко превантивни мерки, които могат да помогнат да се намали риска от затруднения при оттичането на водата в мивката:

  • Избягвайте да изхвърляте мазнини или хранителни отпадъци в канализационната система. Поставете ги в кошчета за боклук.
  • Почиствайте редовно цедките и сифоните на мивката, за да премахнете натрупването на мръсотия, косми и други замърсявания.
  • Използвайте препарати за почистване на канализационната система – домашни или химически, за да намалите натрупването на мазнини и други замърсявания.
  • Редовно използвайте гореща вода, за да промиете канала – това може да помогне да се разтворят натрупаните мазнини и да се предотврати затруднението на оттичането на водата.
  • Използвайте цедки за каналите, за да задържите косми, малки частици от храна и други замърсявания, които могат да се натрупват в канализацията.
  • Избягвайте да използвате тежки и агресивни почистващи средства, които могат да повредят тръбите и да се натрупат остатъци, които да стеснят отвора на тръбите.
  • Регулярната профилактика от професионалисти предотвратява проблемите преди да се появят.

Най-добре е да не се стига до запушване на мивка и сифона ви в Горни Богров, защото това може да доведе до натрупване на бактерии и замърсявания, които могат да предизвикат неприятни миризми и да допринесат за развитието на здравословни проблеми.

Използването на каналопочистваща машина  от професионалисти е най-доброто решение за отпушване на мивки и сифони, за да не се появят сериозни проблеми в канализационната система и да спести време и пари на домакинството, като се избегнат скъпи ремонти и смяна на тръби.